Yarım – Ethem Baran
“Geldin, burayı gördün. ‘Yazmalıyım,’ dedin kendi kendine. Burada kaybolmamak, belleğindekileri yitirmemek, sahip olduklarını sımsıkı tutarak onlara yeniden sahip olmak için yazmalıydın.”
Cezaevinden farksız bir şehir ve gardiyanlardan farksız bürokratlar, yarım bırakılmış bir aşk, yazılmakta olan bir roman, edebiyatın sularında yüzmeye çalışan küçük öyküler, gençliğin sonu, bir tutuklu yazarın poetikasından yansıyanlar, yazma sorunları, has edebiyatın ardında sürüklenen hayatlar, kişilik yarılmaları, arayışlar, şizofreniye açılan kapılar…
Ethem Baran, Yarım’da, bir sınır şehrinin uzaklığında kaybolan bir yazarın, aradığı roman kahramanıyla karşılaşmasının şaşırtıcı hikâyesini anlatırken, okuru beklenmedik bir sona hazırlıyor.
Kitabın tanıtım bölümünden
Künye: Yarım, Yazar: Ethem Baran
İletişim Yayınları, 210 Sayfa
Arzela – Meral Şimşek
Karabasan yüklü bir geceyi, ayak parmaklarımdan akıtarak uyandım. Gidenlerin hiçbir zaman dönmeyecekleri bir sabaha. Omuzlarımda suçlarım, saçlarımda zamanın ağrılarıyla. Serçelerin sesi karıştı, arabaların ritmi bozuk seslerine. Kargalar, cırcır böceklerinin seslerini bastırmakla meşgul. Sol yanım mı daha çok uykusuz, ciğerlerim mi? Bilemiyorum. Oysa en sancıyan yanım, beni terk eden masallarım…
“Arzela bir karagül çeşidi ve yeryüzünde doğal olarak bir tek Urfa Halfeti’de yetişir. Aslında İngiltere’de özel bir seçkiye girmiş olan öykülerimden biri. Arzela yargılandı ve ceza aldı; bu yüzden aslında Arzela ismi benim için çok önemli. Benim yaşam hikayem dışında yazdığım ilk öykümdür aynı zamanda. Arzela kadınları temsil edecek diye düşünüyorum.” Meral Şimşek
Kitabın tanıtım bölümünden
Künye: Arzela, Yazar: Meral Şimşek
Sancı Yayınları, 112 Sayfa
Her yerden hiçbir yere – Emirali Yağan
Doğup büyüdüğün yerde
kök tutamamak,
hiçbir ulusa,
sınıfa, inanca, kimliğe
bel bağlamamak,
pasaportlarını taşıdığın
ülkelere yurdum diyememek,
bütün sınırlara bigâne,
yerçekiminden azade durmaktıysa muradın,
âlemin marifet saymayacağını
başardın işte…
“Yirmi bir yıldır aralıklarla üzerinde çalıştığım bir kitap dosyasını tamamladığımız gün, yayımlanmasını beklediğimiz “Her Yerden Hiçbir Yere” adlı anlatılar kitabım Ütopya Yayınevi’nden çıktı. Kitabın yayınında emeği geçen Prof. Şükrü Aslan’a, Ütopya çalışanlarına teşekkürler.” diye not düştükten çok kısa bir zaman sonra yaşamını yitiren Şair- Yazar Emirali Yağan’ı saygıyla anıyoruz.
Kitabın tanıtım bölümünden
Künye: Her yerden hiçbir yere, Yazar: Emirali Yağan
Ütopya Yayınevi, 128 Sayfa