Bizimle iletişime geçin

Güncel

NDF Komutanı: “Efrin’deyiz, ortak savunacağız”

Esad rejimine bağlı Ulusal Savunma Güçleri (NDF) komutanı Ebu Casim Mihemed, “Efrin’deyiz, ortak savunacağız” dedi

Suriye hükümetine bağlı iki NDF grubu şu ana kadar Efrin’e giriş yaptı ve Cindirês ve Raco cephelerine konuşlandı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Nazım Daştan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “vurduk ve geri döndüler” dese de NDF grupları cepheye konuşlandı.

“Üçüncü grubumuz da geliyor”

NDF Komutanı Ebu Casim Mihemed, TSK’nın ilk gruplarına saldırdığını ve iki arkadaşlarının yaşamını yitirdiğini aktardı. Mihemmed, “Üçüncü grubumuz da Efrîn’e gelerek, cephelerdeki yerini alacak. Bizim burada olmadığımızı söylüyorlar, fakat bu doğru değil. Türkiye böyle söyleyerek Efrîn işgalini devam ettirmek istiyor. Daha faza toprak almanın derdindeler. Meşruluk kazanmasın diye bizim burada olmadığımızı ifade ediyorlar. Ama biz buradayız. Cindirês’ten Reco’ya kadarki yerlerimizi aldık. Gelip görebilirler” dedi.

Efrin’de bulunan Kürt güçlerinin bölgenin yerel gücü olduğunu belirten Mihemmed, “Hepsinin evleri ve toprakları burada. Onlar Efrîn’in çocuklarıdır. 6 yıldır topraklarını ve halklarını savunuyorlar. Aynı zamanda yıllardır bizi de savunuyorlar, yardım ediyorlardı. Şimdi de biz onların yardımına geldik. Efrîn’e gelen Suriye güçlerinin amacı Efrîn’i, TSK ve ÖSO gruplarından korumaktır.” dedi.

Mihemmed son olarak, “Biz barış isteyen halklarız. Efrîn halklarını savunmak için cephelerdeyiz. Efrîn, Suriye’dir. Onun birliği ve bütünlüğü için geldik. Bu topraklar halkların ortak yaşadığı yerlerdir. Ortak bir şekilde de savunacağız” dedi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler