Bizimle iletişime geçin

Güncel

Muharrem İnce’den basın toplantısı: 4 Eylül’de memleket hareketini başlatıyoruz

Yeni parti kurma iddialarıyla gündemde olan Muharrem İnce bir basın toplantısı düzenleyerek hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladı. İnce 4 Eylül’de memleket hareketini başlatacağını belirtti

Yeni parti kurma iddialarıyla gündeme gelen CHP’li Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 4 Eylül’de “Bin günde memleket hareketini başlatacağını duyuran İnce, CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Muharrem İnce’nin basın toplantısında öne başlıklar şunlar;

208 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yürütülen polemiklere değinen İnce, “Geldik seçim gecesine. Ne yapıyorsunuz? diyorum. Bana bilgi vermiyorlar. Nasıl çıkacağım milletin karşısına ben? Bilmiyorum ki. Sabah oldu, aldınız mı tutanakları diyorum, aldık, tamam o zaman teşekkür ederim. YSK’ya yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci barındırmadı?

13 bin sandıkta gözlemcisi yokmuş. 4 milyon oyu sokağa bıraktılar. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy az alsaydı, seçim ikinci tura kalacaktı.” Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi o yorgunlukla kötü yönetmiş olabilirim.

Ama unutmayın ki bana veri vermediler, veremediler. Çünkü yoktu. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı. Seçim değerlendirme toplantısına çağrılmıyorum. Kortizonlu iğneleri yemiş hastalanmış kimseye çaktırmadan mitinglerini yapmış. Kampanya geçmiş, seçimi tartışıyor parti kendi arasında beni davet etmiyorlar.”

‘Bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı, ama seçimden sonra teşekkür edilmedi’’

Seçimlerde Kürt’lerin oylarıyla kazanıldığını fakat kendilerine teşekkür edilmediğini ifade eden İnce, “Bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Ama seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza. Bu başarıyı küçümsemiyorum ama elimize taş basıyoruz, bu Erdoğan’ı cezalandırmak istiyoruz onun için size oy veriyoruz diyen Kürleri yok sayamazsın” ifadelerini kullandı.

Saraya giden CHP’li tartışması

İnce, Saray’a giden CHP’li tartışmalarına ilişkinde, “Bir CHP’li Saray’a gitmiş. Yapmayın etmeyin, Genel Başkanı arıyorum parti yara alacak yan yana gelelim, yok… İki gazetecinin ikisine de dava açtım Genel Merkez açamadı. Acaba genel başkan yardımcılarından biri mi gitti Saray’a?” açıklamasında bulundu.

İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

– Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini, yaşıyor. 18 yıllık iktidar, Türkiye’nin sorunlarını çözmediği gibi yeni sorunları da maalesef eklemiştir.

– Mühürsüz oy pusulaları ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ülkenin sorunlarını daha da derinleştirmiştir. Yargı bağımsızlığı kalmadığı gibi mülk çökmüştür.

– Yargı iktidarın sopası haline gelmiş, yargısız infazlar yerini yargı yoluyla infazlara bırakmıştır.

– Devlette kurum ve kurallar çökmüş, tek adamın buyruklarını uygulayan bir mekanizma ortaya çıkmıştır.

– TÜİK, Merkez Bankası gibi kurumların bağımsızlıkları yok edilmiş, bu kurumların kamuoyunda inandırıcılığı kalmamıştır.

– Bugün başlattığımız hareketin adı “Bin günde memleket hareketi”dir. Memleket hareketini 4 Eylül’de Sivas’ta başlatıyoruz.

– Genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olma iddiası yok. CHP, bu haliyle iktidara yürüyemez.- İzmir’de bir genç bana küfretmiş. Gözlerinden öpüyorum. Ama her bahar parti değiştirip elinde Maraş’ın kanı bulunanlara dikkat et.

– Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok beni seviyormuşsunuz da ben anlayamamışım! Ama memleket hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama merak etmeyin memleket hareketi medyayı da özgürleştirecektir.”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler