Bizimle iletişime geçin

Güncel

Millet bahçesi çalışmaları nedeniyle Salda Gölü’nün rengi değişti, bakanlık mevsimsel etki dedi

Salda Gölü’nde Millet Bahçesi inşaatı sırasında suyun ve kıyıdaki kumların rengi değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise bu değişimin “Polen ve ağaç birikintisi”nden kaynaklandığını iddia etti.

Salda Gölü’nde devam eden millet bahçesi yapımı göle ve çevresine zarar vermeye devam ediyor. Söz konusu inşaat çalışmaları sırasında gölün yakınına prefabrikler konuldu. Süren inşat çalışmaları gölün kumunun rengini değiştirirken suyu bulandırdı.

Göl çevresine bungalov prefabrik evler ve mescit yapımı devam ediyor. Salda Gölü’nün son durumunu, yapım çalışmaları süren Millet Bahçesi’ni ve bungalov evleri ANKA Haber Ajansı görüntüledi. Gölün, Millet Bahçesi yapılan bölümündeki beyaz renkli kumların renginin değiştiği, Milli Park kıyılarındaki kumların ise doğal rengini koruduğu görüldü.

‘Koruma projesi’

Millet Bahçesi inşaatını ‘koruma projesi’ ifadesiyle anan Bakanlık, kirliliğin projeden kaynaklandığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Millet Bahçesi inşaatının devam ettiği göldeki değişimin, çevredeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklandığını savunan Bakanlık, “Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir. Mevsimsel olan görüntü her yıl dönemsel olarak gerçekleşmektedir” dedi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler