Bizimle iletişime geçin

Emek

Migros işçileri: Bize biçilen kölelik düzenidir!

Migros işçileri, TÜSİAD önünde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bize biçilen kölelik düzenidir. 257 işçinin kışın ortasında işten çıkarılmasıdır.” denildi.

Yüzde 8’lik ücret artışını protesto eden 257 depo işçisini işten çıkartan Migros’a karşı eylemler sürüyor.

İşçiler bugün (14 Şubat Pazartesi) TÜSİAD’ın yayınladığı, yeni bir ekonomik kalkınma modeli sunan “Geleceği İnşa” başlıklı raporu Beyoğlu’ndaki TÜSİAD önünde yaktı.

Eyleme, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi Migros Esenyurt depo işçileri katıldı. 

“Faturalara bakmaktan korkmuyoruz”

İşçiler bugün basına gönderdikleri bir açıklama ile kamuoyuna şöyle seslendi:

“Bizler Esenyurt Migros depo işçileriyiz. Buraya geliş sebebimiz şudur: bizler pandemi boyunca ölümüne çalıştığımız depoda 4 TLsaat ücreti istediğimiz için isten atıldık. Biz 1 kişi değiliz 2 kişi değiliz. 257 işçiyiz.

“Neden atıldık sormaya geldik. Burasının nere olduğunu biliyoruz.

“Burası Tuncay Özilhan’ın başkanlık yaptığı ve Türkiye’yi yöneten patronların örgütü TÜSİAD’ın genel merkezidir. Peki biz buraya neden geldik? Migros, Anadolu grubunun bir şirketidir. Biz işçileri ölümle yaşam arasında yaşama mahkûm edenler buradadır.

Biz isciler olarak bize sunulan bu sefalete artık tahammülümüz yoktur. Depolarda marketler de tersanelerde fabrikalarda üreten biziz. Hem de ölümüne. Biz 4tl saat ücretimize zam istedik. Çok mu?

‘Hakkımız olanı istiyoruz’

“Bunu neden istedik? Bizleri dinleyin, duyun ve anlayın. Hepimiz geçinemiyoruz. Faturalara bakmaktan korkuyoruz. Çünkü kira çünkü elektrik çünkü doğalgaz çünkü…

“Bizler pandemi boyunca ölümüne çalıştık. Patronlar ve onların etrafındakiler lüks içinde yaşadı. Bizler öldük. Sakat kaldık. İşsiz kaldık. Artık yeter. Kimseden bir şey dilenmiyoruz. Kimseden bize yardım etmesini istemiyoruz.

“Hakkımız olanı stiyoruz. Hakkımızı gasp edenleri iyi tanıyoruz. Bunun için buradayız. Tuncay Özilhan’la kişisel bir derdimiz yok. Zammı ver kurtul. Yoksa bütün yaşam alanlarınızı zapt edeceğiz.

“Üreten biziz. Hakkımız olanı biliyoruz. Alacağız. Biz huzursuzsak kimse rahat uyuyamaz bilinsin. Buradan sesleniyoruz. Taleplerimiz kesin ve nettir. Biz çalışmak istiyoruz. 

“Haklarımızın verilmesini istiyoruz. 4 TL  saat ücreti zam yapılacak. İşimize geri döneceğiz. Primler güvence altına alınacak.  İş güvenliğimiz ve sağlımız istismar edilmeyecek. Ya kabul edersiniz ya da savaşa hazırız.

“Basın bilsin, medya bilsin, Migros bilsin, Tuncay Özilhan bilsin, saray bilsin. Halkımız biliyor. Biz buradayız, hery erdeyiz. Hakkımızı alacağız.” (Bianet)



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Emek Haberler