Bizimle iletişime geçin

Dünya

Menbiç’te kontrol noktasına bombalı saldırı

Demokratik Suriye Güçleri(DSG)’ne bağlı olan ve Menbiç merkezini kontrol eden Menbiç Askeri Konseyi’nin bir kontrol noktası hedef alındı. Gece yarısı düzenlenen bombalı saldırıda yedi DSG savaşçısı yaşamını yitirdi

Demokratik Suriye Güçleri(DSG) Menbiç merkezini kontrol eden Menbiç Askeri Konseyi’nin bir kontrol noktası hedef alındı. Gece yarısı düzenlenen bombalı saldırıda yedi DSG savaşçısı yaşamını yitirdi.

Türkiye ile ABD arasında gerilim unsuru olan, Amerikan askerlerinin kent merkezinde Kürt güçleriyle, kent dışında TSK ile devriye gezdiği Suriye kenti Menbiç’de bombalı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda, Demokratik
Suriye Güçleri(DSG)’ne bağlı olan ve Menbiç merkezini kontrol eden Menbiç Askeri Konseyi’nin bir kontrol noktası hedef alındı.

Menbiç-Halep yolu üzerindeki kontrol noktasının gece yarısı hedef alındığı saldırıda, yedi SDG savaşçısının yaşamını yitirdiği, ağır yaralananlar olduğu belirtiliyor. Menbiç Askeri Konseyi’nden yapılan açıklamada ‘terör saldırısı’ ifadeleri kullanılırken, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırının ‘IŞİD’in uyuyan bir hücresi’ tarafından düzenlendiğini öne sürdü. Saldırıyı hangi örgütün düzenlediği henüz net olarak bilinmiyor.

Türkiye ile ABD’nin Kürt güçlerinin çekilmesini öngören bir yol haritası üzerinde anlaştığı Menbiç, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme açıklamasından kısa süre sonra da bombalı bir saldırıya sahne olmuştu. Kentteki Amerikan askerlerinin sık sık yemek için uğradığı bir restoran hedef alınmış, dördü ABD vatandaşı, 19 kişi yaşamını yitirmişti. Bu saldırıyı IŞİD’in düzenlediği belirtilirken, geçen hafta faillerin yakalandığı açıklanmıştı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Dünya Haberler