Bizimle iletişime geçin

Güncel

Las Tesis dansı yapan üniversiteli kadınlar yurttan atıldı, bursları kesildi

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde 25 Aralık’ta Şilili kadınların kadına yönelik şiddeti protesto ettiği Las Tesis dansını sergileyen ve gözaltına alınan üniversiteli kadınlar yurttan atıldı, öğrenim bursları kesildi

Şilili kadınların kadına yönelik şiddeti protesto ettiği dansı çok sayıda şehirde sergileyen ve gözaltına alınan kadınlar hakkında soruşturmalar açılmaya başlandı. 25 Aralık 2019’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ndeki Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Şilili kadınların kadına yönelik şiddeti protesto ettiği Las Tesis dansını sergileyen ve gözaltına alınan kadınlar hakkında soruşturma açıldı.

Las Tesis eylemi yapan kadınların bilgilerini üniversite rektörlüğü Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) ile paylaştı. Kadınların bu eylemi üzerine haklarında soruşturma başlatan KYK, üniversiteli kadınları yurttan attı, burslarını kesti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Üniversiteli Kadın Kolektifi, ise duruma şöyle tepki gösterdi: “Yoksullaşmanın üniversiteli kadınlar açısından yakıcı bir noktaya geldiği dönemde erkek devlet, yaşamlarını savunan kadınları zaten az miktarda verdiği bursları keserek, yurttan atarak daha da yoksullaşmaya itmektedir. Mülkiye’nin 160 yıllık geleneği öğrencileri polisle, soruşturmalarda korkutup pasifize etmeye çalışmak değil, aksine korkusuzca ses çıkarmak, gerçekleri savunabilmektir. Bizlere öğretilen, yaşatacağımız eleştirel üniversite ve aydın üniversiteli bilinci budur. Tüm kadınları Mülkiyeli kadınlarla dayanışmaya çağırıyoruz, Las Tesis’e ceza kesilemez.”

Ankara Üniversitesi’nde kadınların yapmayı planladığı Las Tesis eylemini Türkiye Gençlik Birliği (TGB) hedef göstermiş, ardından kadınlar TGB’lilere mor boyalar ile müdahale etmişti. Ardından 25 Aralık 2019’da Las Tesis eylemini Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde gerçekleştiren üniversiteli kadınlar  polis saldırısına maruz kaldıktan sonra gözaltına alınmıştı. 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler