Bizimle iletişime geçin

Güncel

Kaypakkaya korkusu sürüyor: YDG’li Metin Özken için tutuklama talebi | Güncellendi

İstanbul’da dün gençlik örgütlerinin eylemine yapılan polis saldırısında gözaltına alınan YDG’li Metin Özken tutuklama talebiyle Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi

Dün Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi’nde YDG, Dev-Güç, DÖB ve HDP Gençlik Meclisi’nin basın açıklamasına komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğrafının taşınmasını gerekçe göstererek saldıran polis, 61 kişiyi işkenceyle gözaltına almıştı. Gece saatlerde gözaltılardan 3 kişi dışında tümü serbest bırakılırken, eylemde İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğrafını tutan YDG’li Metin Özken ile 18 yaşından küçük Ekinsu Aktaş ile HDP Gençlik’ten bir kişi bugün Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildiler.

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğrafını taşıdığı için polisin hedef gösterek işkenceyle gözaltına aldığı Metin Özken ve diğer iki kişi için gençlik örgütleri açıklama gerçekleştirerek Kartal adliyesine çağrı yapmıştı.

Sabah saatlerinde avukata Kartal Adliyesi’ne sevk edileceği bilgisinin ardından yoldaşları ve gençlik örgütleri Kartal Adliyesi’ne gitmişti ancak, verilen bilginin yanlış olduğu ve gözaltıların Çağlayan Adliyesi’ne götürüldüğü öğrenildi. Adliye’ye sevk edilen Ekinsu Aktaş ve ile HDP Gençlik’ten bir kişi serbest bırakılırken, YDG okuru Metin Özken’in ise ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddia edilerek tutuklama talebiyle sevk edildiği ve savcılık sorgusunun beklediği öğrenildi.

Metin Özken serbest bırakıldı

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen YDG’li Metin Özken adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldı. (Kaynak: Özgür Gelecek)



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler