Bizimle iletişime geçin

Söyleşi

‘Kardeşimi bulana kadar mücadele edeceğim’

Ukrayna’da savaş sırasında kardeşinin uzun süredir kayıp olduğunu ve bilgi alamadığını belirten Tetiana Açıklık, “Kardeşim 9 aydır kayıp. Annem ve ailem çok perişan olduk. Sağ ve ya ölü de olsa kardeşim hakkında bir bilgi almak istiyoruz. Biran önce savaş politikalarının son bulmasını istiyoruz” dedi.

Yadigar Aygün / İzmit

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da “özel bir askerî operasyon” ilan etmesiyle başlayan Rusya- Ukrayna savaşı yaklaşık 2 yıldır sürüyor. Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Pavlivka yerleşim biriminin de askerlik yapan Ukraynalı 42 yaşındaki Юра Португальский (Yurıi Portuhalskyı)’ten , 29 Ekim 2022 tarihinden itibaren haber alınamıyor. Юра Португальский’nın Türkiye’de yaşayan ablası Tetiana Açıklık, uzun süredir kardeşini arıyor.

‘9 aydır haber alamıyoruz’

Ukrayna’da savaş sırasında kardeşinin uzun süredir kayıp olduğunu ve bilgi alamadığını belirten Tetiana Açıklık, kardeşi hakkında bilgi almak istediğini söyledi. Açıklık,

Yurıi Portuhalskyı

“Aslen Ukraynalıyım. Türk vatandaşı ile evlendim. 7 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın ardından 42 yaşındaki kardeşim Юра Португальский (Yurıi Portuhalskyı), askerlik görevi yaparken 29 Ekim 2022’de Ukrayna’ya bağlı Donetsk bölgesindeki Pavlika yerleşim biriminde Ukrayna’yı korumak için savaşırken kayboldu. Kardeşimden 29 Ekim 2022’den itibaren haber alamıyoruz. 29 Ekim 2022’de kardeşimin telefonuna ulaşamadık. 4 Kasım 2022’de kardeşimin telefonu açıldı., WhatsApp, Facebook’tan aradık ve mesaj attık. Mesajlarımız okunmasına rağmen bize geri dönüş yapılmadı. Bir saat sonrada telefonu kapandı. Kardeşim ile birlikte savaşan askerler, kardeşimin yaralandığını, yaralıları alacak silah ve tahliye araçları olmadığı için ölmüş olabileceğini iddia ediyorlar. Tarafsız olan Kızılhaç ile yaralı ve ölülerin alınması konusunda bir anlaşma yapılmadı. Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan bilgi istedik. Şu an onlarda kardeşime ne olduğunu, nerede olduğunu bilmiyorlar” dedi.

‘Bir an önce savaş son bulsun’

Tetiana Açıklık, Ukrayna’da, Rusya ve Türk yetkililere çağrıda bulundu. Savaş politikalarının tüm insanlara zarar verdiğini söyleyen Tetiana Açıklık, kardeşini bulana kadar mücadele edeceğini belirtti. Açıklık, “Kardeşim ile birlikte 4 tane daha kayıp asker var. Annem ben ve ailem çok perişan olduk. Uzun süredir kayıp olan kardeşimizi arıyoruz. Kardeşim, sağ ve ya ölü de olsa hakkında bir bilgi almak istiyoruz. Ölü ise de kardeşimi bulmak istiyoruz. Kardeşimi cenaze törenine göre gömme ve yassını tutma fırsatımız olsun. Ukrayna’daki yetkililerden, Rusya’daki yetkililerden, Türk yetkililerden bilgi ve yardım almak istiyoruz. Bana ve aileme kardeşimin hakkında bir an önce bilgi versinler. Savaşlar, tüm insanlara çok zarar veriyor. Biran önce Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş son bulsun istiyoruz. Kardeşimi bulana kadar mücadele edeceğim” diye konuştu.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Söyleşi Haberler