Bizimle iletişime geçin

Güncel

İsviçre’de bürokratik işkence: Yabancılar Dairesi Kaya ailesinin iltica başvurusuna cevap vermiyor

İsviçre Yabancılar Dairesi yasal tüm sürecin bitmesine rağmen dört yıldır Kaya ailesinin iltica başvurusuna cevap vermiyor.

İbrahim Kaya 2013 yılında Gezi direnişine katıldığı gerekçe gösterilerek İzmir’de tutuklanmış ve altı ay cezaevinde kalmıştı. Aralık 2013 tahliye olan İbrahim Kaya hakkında 21 yıl 6 ay hapis isteniyordu Ancak İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi 2015 yılında hakkındaki tüm suçlamaları kaldırdı ve İbrahim Kaya beraat etti.  Üstelik hapishanede kaldığı süreç içinde tazminat kazandı.

Beş yıl sonra yeni bir dava

Dosya kapanmış tüm her şey bitti diye düşünürken İzmir 19. Ağır ceza mahkemesi bir önce yargılama sürecinde kullanılan aynı belgeleri kullanarak Türkiye Komünist Partisi/ Marksist Lenist’e (TKP/ML) üye olduğu iddiasıyla yeni bir dava açtı. İzmir’de yaşadıkları dönemde defalarca kez polis tehditline ve tacizine maruz kalan kaya ailesi TC devletinin açık hedefi olduğunu düşünerek Ekim 2017’de İsviçre’ye iltica etti. Türkiye’de devam eden davada yakalanması çıkartılan ibrahim Kaya Türkiye’ye döndüğünde on yılı aşkın bir ceza ile karşı karşıya.

İki farklı örgüte üye olma iddiası

Gözde Kaya 2015 yılında İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Gezi direnişine katıldığı gerekçe gösterilerek Türkiye Komünist Partisi/ Marksist Lenist’e (TKP/ML) üye olduğu iddiası ile yargılamaya başladı. 2016 yılında Ekin Wan ve Hacı Lokman Birlik ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek KCK ve PKK’ye üye olduğu iddası ile İzmir 13.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı. 2017 yılında birleştirilen bu iki dosyadan dolayı iki farklı örgüte üye olduğu iddia edilen Gözde Kaya şu anda on yılı aşkın bir ceza ile karşı karşıya. İzmir’de yaşadığı süreçte defalarca kez gözaltına alınan Gözde Kaya ve ailesi 2017 Ekim ayından bu yana Kanton Aargau’da yaşıyor.

 Aradan yaklaşık dört yıl geçmesine rağmen iltica başvurularına cevap alamayan Kaya ailesi 09 Ağustos Pazartesi günü yaşadıkları kampın önünde bir basın açıklaması yaparak bu hukuksuzluğu teşhir ve protesto ettiğini, sonuçlarını alıncaya kadar bu tür eylemleri sürdüreceklerini duyurdu.

ROTA- Göçmen Öz Örgütlenmesi tarafından organize edilen basın açıklamasına İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) ve Alternatif Göçmen Dayanışması da destek verdi. 

İsviçre’de yaşadıkları süre boyunca dokuzuncu kez adreslerinin değiştiğini belirten Kaya bu durumdan çocukların etkilendiğini ve bu bekleme halinin geleceğe dair kaygı verici bir hal aldığını belirtti. Şu anda maksimum 150 günde iltica başvurularını sonuçlandıran İsviçre Yabancılar Dairesi’nin kendilerini keyfi bir şekilde beklettiğini söyleyen Kaya duyarlı kamuoyunu bu durumu teşhir ve protesto etmeye çağırdı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler