Bizimle iletişime geçin

Dünya

İDHF’den İsviçre’de halk buluşması

İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu, İsviçre’nin Oensingen kentinde halk buluşması gerçekleştirdi.

İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu’nun (İDHF), “Yeniden ve Daha İleri Düzeyde Devrimci Mücadele İçin Halk Buluşması” sloganıyla İsviçre’nin Oensingen kentinde halk buluşması gerçekleştirdi.

Halk Buluşması devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Türkiye, Ortadoğu ve dünyada güncel hak mücadeleleri görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasında İDHF dönem sözcüsü Tuncay Özdemir, Türkiye-Kuzey Kürdistan ve İsviçre siyasal rejimlerinin yakın dönemde ezilenlere karşı aldıkları politik tutum ve saldırıları özetleyerek, halkların yaşamın olduğu her yerde zulme ve haksızlığa karşı mücadele etme ve kazanma sorumluğuna vurgu yaptı.

Panel bölümünde HEDEP Milletvekilleri Cengiz Çiçek ve Çiçek Otlu’nun yanı sıra, önceki dönem SMF-HDP ittifak milletvekili Dilşat Canbaz, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), adına konuşarak güncel siyasal süreci değerlendirdiler ve mesajlarını paylaştılar.

Ayrıca HEDEP milletvekili Ferit Şenyaşar, panele Skype bağlantısı üzerinden katılarak Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesini anlattı.

Ardından çalışmalarını İsviçre’de sürdüren göçmen müzik topluluğu Daffconnection ezgileriyle kitleye güzel bir dinleti sundu. 

İsviçre Parlamenteri Sibel Arslan, İsviçre Alevi Federasyonu temsilcisi Aziz Solmaz, ADHK Dönem sözcüsü Yusuf Demir ve Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu birer konuşma gerçekleştirdiler. 

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, Socialist Youth Movement ve İsviçre Göçmen Emekçiler Birliğinin mesajlarının okunmasının ardından halk buluşması Metin Kahraman ve Ahmet Tirgil’in ezgileriyle son buldu.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Dünya Haberler