Bizimle iletişime geçin

Emek

Fernas işçilerinin direnişi 11’nci gününde: SMF’den direniş alanına ziyaret

Aydın Denizli Otoyolu inşaatında çalışan ve Kod-46 gerekçe gösterilerek işten atılan 51 işçinin direnişi 11’nci gününde devam ediyor. Önceki dönem Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu işçilerin direniş alanını ziyaret ederek, taleplerin kabul edilmesi için çağrı yaptı.

Aydın Denizli Otoyolu inşaatı ihalesini eski AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun akrabalarına ait olan Fernas İnşaat aldı. Fernas İnşaat’a taşeron olarak iş yapan İnceoğulları İnşaat, aylardır biriken maaşlarını isteyen 51 işçiyi Kod-46 ile (işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak) ile işten çıkardı. Şantiye yönetimiyle görüşmek isteyen işçiler jandarma zoruyla şantiyeden çıkarıldı. İşçilerin bir kısmı şirketin şikayeti üzerine ifade vermek için karakola götürüldü.

İşçilere ‘gözaltına alırız’ tehdidi

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, “İşçiler, haklarında şikayet var gerekçesi ile ifadeye götürüldü. Aslında bu bir fiili bir gözaltı. İşçiler eyleme başlayacaklarını söyleyince ‘gözaltına alırız’ denilmiş. İşçi arkadaşlarımızın haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Sendikamız konuyu gündeme alarak gerekli adımları atmaya başlamıştır” dedi.

SMF heyetinden ziyaret

Öte yandan önceki dönem Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun içinde olduğu SMF heyeti işçilerin direniş alanını ziyaret etti. Direniş alanında bir açıklama yapan Maçoğlu, taleplerin kabul edilmesi için çağrı yaptı. Maçoğlu, “Emekçiler dün yağmurun altındaydılar, bugün güneşin altındalar. İşçi arkadaşlarımız burada haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini ifade ettiler. Bizler de Sosyalist Meclisler Federasyonu olarak bu direnişin bir parçası olacağız, işçiler haklarını alana kadar da bu mücadelenin içinde olacağız” diye konuştu.

12 Mayıs’ta iş cinayeti yaşanmıştı

Şantiyede 12 Mayıs pazar günü bir iş cinayeti yaşanmıştı. Viyadükte bulunan köprü üzerine hazır kolon taşıyan vinç devrilmiş, vinçteki kolon işçi Hüseyin Çakar’ın üzerine düşmüştü. Çakar, olay yerinde vefat etmişti. 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Emek Haberler