Bizimle iletişime geçin

Güncel

Faşist uygulamalara yeni kılıflar: ‘terörle mücadele’de çalışanlar suç işlerse, avukat ücretlerini devlet ödeyecek

‘Terörle mücadele’ yönetmeliğindeki değişikliğe göre, bu kapsamda çalışanların suç işlemesi durumunda seçecekleri avukatların ücretleri devlet kurumları tarafından ödenmesi kararı Resmî Gazete’de yayımlandı

“Terörle Mücadelede Görev Alan Personelin, Bu Görevlerinin İfasından Doğduğu İddia Edilen Suçlardan Dolayı Yapılan Soruşturma ve Kovuşturmalarda Müdafi Olarak Belirlediği Avukat veya Avukatların Ücretlerinin Ödenme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmî Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelik, ‘terörle mücadelede’ aldığı görevlerin ifasından doğduğu iddia edilen suçlardan dolayı hakkında soruşturma ve kovuşturma yürütülen personel ile bu personelin müdafi olarak belirlediği avukat veya avukatların ücretlerinin ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Ayrıca yönetmelikte, ‘terörle mücadelede’ aldığı görevlerin ifasından dolayı mağdur, şikayetçi, katılan, davalı ya da davacı konumunda olan personelin seçeceği avukatın ücretinin ödenmesine ilişkin usul ve esaslar da yer alıyor.

Tanımlar genişletildi

Yönetmelikte yapılan değişiklikle “ilgili kurum/kuruluş” ve “personel” tanımları genişletildi.

“İlgili kurum/kuruluş” tanımına, İçişleri ve Milli Savunma bakanlıkları, “personel” tanımına mülki idare amirleri de dahil edildi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler