Bizimle iletişime geçin

Güncel

Emekliler sokakta: Sakın ola bizleri oyalamaya kalkmayın

Emekliler İstanbul Kartal’da miting düzenledi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emekli maaşlarının insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İstanbul Kartal Meydanı’nda “Emeklilere insanca yaşam, emeklilikte adalet” sloganıyla miting düzenledi.

Mitingte konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Sizin OVP’niz varsa emeğin mücadele programı var. Emekli maaşlarının insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi için, son nefesimize kadar insanca yaşayacağımız bir ücret için, başta sağlık hakkı olmak üzere sosyal haklarımız için hep birlikte yan yana mücadele edeceğiz. Tek yürek, tek yumruk olacağız. Sakın ola umutsuzluğa kapılmayalım. Umut burada, biz varsak umut var, emek varsa umut var, bu meydan varsa umut var. İktidara diyoruz ki: Sakın ola bizleri oyalamaya kalkmayın. Ekimmiş, kasımmış, aralıkmış, 2024’müş geçin bunları, emeklilerin bir gün, bir saat bile bekleyecek tahammülü kalmadı. İstedikleri zaman bir yazıyla, kararnameyle, bir anda KDV’yi, ÖTV’yi artıranlar, şirketlerin vergi borçlarını affedenler, Kur Koruma Mevduat’ı (KKM) getirerek cebimizdeki paraya el uzatanlara sesleniyoruz: Mesele işçiye, emekçiye, emekliye geldiğinde hep çalışmalar devam ediyor. Emeklilikte insanca yaşamak haktır ve bunu sağlamak da devleti yöneten iktidarın görevidir, sorumluluğudur. Siz vermiyorsanız biz alacağız. Gelirde, vergide, emeklilikte, memlekette adaleti hep birlikte egemen kılacağız. Ve inanıyoruz, biliyoruz ki: ‘Dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya, dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet” dedi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler