Bizimle iletişime geçin

İçerden

Elazığ Hapishanesi’nde tutsaklara işkence

Elazığ T Tipi Hapishanesi’nde, tutsakların sürekli olarak gardiyanların tacizine ve işkencesine maruz kaldığı, askeri sayım dayatıldığı ve Kürtçe konuşmanın yasaklandığı öğrenildi

Elazığ T Tipi Hapishanesi’nde bir hafta önce Urfa’dan sürgün edilen bir kadın tutsağın çıplak arama işkencesini reddettiği için cinsel işkenceye maruz bırakıldığı ve hakkında tutanak tutulduğu bildirildi.

Tek tip elbise dayatmasının getirildiği ve askeri sayımın dayatıldığı hapishanede, tutsakların sürekli olarak gardiyanların tacizlerine ve işkencesine maruz kaldıkları öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta Urfa’dan sürgün edilen bir kadın tutsağın çıplak aramaya direndiği için gardiyanlar tarafından cinsel işkenceye maruz bırakıldığı öğrenildi. İşkenceden sonra hakkında “Aramaya direndi” şeklinde tutanakta tutulan tutsağın daha sonra koğuşa götürüldüğü aktarıldı.

Görüşe giden ailelerin edindiği bilgilere göre hapishane yönetimi tarafından yeni gelen tutsakların çoğuna ilk bir hafta yatak verilmiyor, bir hafta sonunda kirli bir yatak getiriliyor.

‘Kürtçe konuşmak yasak’

Sürgünler sırasında Kürtçe konuşan tutsaklara da “Burası Elazığ burada Türkçe konuşacaksınız Kürtçe değil” diyerek gardiyanlar tarafından tehditler yağdırıldığına dikkat çeken görüşçüler, görüşlerden sonra koridorda yürüyen tutsaklara dahi tutanak tutulduğunu, keyfi disiplin cezaları verilmeye devam edildiğini aktardı.

Son olarak aileleri aracılığıyla kamuoyuna yaşananlara sessiz kalmamaları yönünde çağrı yapan tutsaklar, tarafsız heyetlerin hapisahneye biran önce gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla İçerden Haberler