Bizimle iletişime geçin

Güncel

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Açlık sınırını aşacak ücret şart

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Türkiye’nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım.” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK yöneticileri dün Trabzon, Rize ve Artvin’de ziyaretler gerçekleştirdi.

DİSK’in Türkiye’nin dört bir yanında temsilcileriyle bir örgütlenme yürüttüğüne değinenen Çerkezoğşu, “asgari ücretin DİSK’in de çalışmalarıyla ilk defa bu yıl iki kez güncellendiğini ifade ederek, “Fakat asgari ücretin alım gücü olağanüstü düştü. Alım gücü son derece önemli. Türkiye’nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım.” dedi.

Türkiye’de emekli olmanın zorlaştığını savunan Çerkezoğlu, “Bugün Türkiye’de bir taraftan emekli olmak zorlaştı. Ayrıca EYT  diye mağduriyet ortaya çıktı. Bu soruna nasıl çözüm getireceklerini sır gibi saklıyorlar. Oysa bu tür düzenlemeler çalışma hayatına dair düzenlemelerde mutlaka müzakere esastır. Biz özellikle EYT konusunda bu kadar ciddi bir konuda siyasi iktidarı müzakereye çağırıyoruz. Anayasamızda var olan sosyal diyalog mekanizmalarını işletmeye çağırıyoruz.” ifadesini kullandı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler