Bizimle iletişime geçin

Güncel

DİSK Başkanı Çerkezoğlu: 1 Mayıs Maltepe Meydanı’nda yapılacak

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarının Maltepe Meydanı’nda yapılacağını açıkladı.

Emek ve meslek örgütleri, bu seneki 1 Mayıs programını açıkladılar. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda açıklama yaparak 1 Mayıs’ın Maltepe Meydanı’nda kutlanacağını duyurdu.

Kutlama programı hakkında bilgi veren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bu yıl 1 Mayıs’ının Türkiye açısından son derece önemli bir tarihsel dönemde gerçekleşeceğini belirtti. Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

“Dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç var

1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü. Biz 1 Mayıs’larda sadece ülkemizde değil, dünyanın her tarafında, 5 kıtada yüzünü hiç görmediğimiz binlerce kilometre ötedeki sınıf kardeşlerimizle umutlarımızı, coşkumuzu birleştiriyoruz. Ülkemizde de her türlü zorluğa, baskılara, yasaklamalara rağmen 1 Mayıs’ın başta Taksim Meydanı olmak üzere çok güçlü bir tarihi, geleneği ve birikimi var. Öyle bir tarihsel dönemden geçiyoruz ki, bugün hem ülkemizde hem dünyada işçi sınıfının, emekçilerin, kadınların, gençlerin, bu ülkenin ve dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlerin birliğine, mücadelesine, dayanışmasına, sesine, sözüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Mevcut sistemin artık tümüyle iflas ettiği ve işçi sınıfına, emekçilere, kadınlara, gençlere, tüm dünya halklarına hiçbir şey vaat edemediği bu dönemde bu ses, bu söz, 1 Mayıs meydanlarında birleşecek olan bu irade son derece önemli.

Taksim yasağı, bu ülkedeki bütün yasakların simgesidir

Ülkemizde 1 Mayıs Meydanı, hepimizin bildiği gibi Taksim Meydanı’dır. Aslında yıllardır Taksim’in özgürleştirilmesi mücadelesinin sonrasında 2013 yılından beri var olan Taksim yasağı, bu ülkedeki bütün yasakların simgesidir. 1 Mayıs ve Taksim yasağı, bu ülkede hukuk tanımayan yasakçı zihniyetin de simgesidir. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu 1 Mayıs, 2023 1 Mayıs’ı, Taksim’in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacaktır. Bu yıl 1 Mayıs’ı ülkemizin dört bir yanında meydanlarda büyük bir coşkuyla ve kararlılıkla kutlamak ve Türkiye’nin içinden geçtiği bu tarihsel anda geleceğe dönük umutlarımızı, nasıl bir ülkede ve dünyada yaşamak istediğimizi, bu konudaki kararlılığımızı ve irademizi bu ülkenin işçileri, kamu çalışanları, emekçileri, kadınları, gençleri, çocukları olarak hep birlikte meydanlarda ifade edeceğiz. Bu açıdan bakıldığında 2023 1 Mayıs’ı, yeni bir başlangıç olacak diyoruz. (Anka)



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler