Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dersim’de toplumsal cinsiyet atölyesi düzenlendi

Dersim Belediyesi, Hollanda Kraliyeti ve Innovation for Development(I4D) in birlikte organize ettiği “Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Ana Akımlaştırma” projesi kapsamında Toplumsal Cinsiyet Atölyesi düzenledi.

Sabah saatlerinde başlayan toplumsal cinsiyet atölyesi açılış sunumlarının ardından dört başlıkta planlanan atölye çalışmalarıyla devam etti.

 Moderatörlüğünü Aslı Alpar in yaptığı birinci bölümde katılımcılar “Ekoloji Hareketinin Cinsiyeti ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlığında ekolojik hareketin toplumsal cinsiyet mücadelesi ile bağı ve bunun yerel yönetimler de uygulanabilir olması üzerine konuşuldu.

Atölye’nin ikinci bölümde de moderatörlüğünü Emine Özkan’n yaptığı “Dayanışma Ekonomileri ve Ekofeminist Bir Ekonomik Yaklaşım” başlığında ise yerel yönetimlerin üretim planlamalarını geliştirme ve güçlendirme önerileri konuşuldu.

Atölye çalışmasının üçüncü bölümünün moderatörlüğünü Selime Büyükgöze yaptı. “Doğal Afetlerde Toplumsal Cinsiyete Dayalı Müdahale Yöntemleri” başlığında doğal afetler sürecinde yaşanan temel bazı sorunları ve sorunların yerel yönetimler bünyesinde çözüme kavuşturulması ve çözümlerinde toplumsal cinsiyete dayalı planlamasının önemine dair vurgular yapıldı.

Moderatörlüğünü Melda Yaman’ın yaptığı 4. oturumda ise “Yerel Yönetimler De Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” başlığında yerel yönetimler de toplumsal cinsiyete dayalı yerel yönetimler bütçesinin planlanması üzerine tartışma ve önerilerin konuşuldu.

Oturumlarda açığa çıkan sonuçlar Dersim Belediyesi ile paylaşıldı.

“Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Ana Akımlaştırma” projesi kapsamında yapılan atölye çalışmalarının sonuçları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler