Dersim Belediyesi bünyesinde Hollanda Kraliyeti ve Innovation for Development (I4D) yerel yönetimler de sürdürülebilir kalkınma amaçlarını ana akımlaştırma kapsamında Dersim’de biyoçeşitliliğin korunması üzerine bir atölye çalışması düzenledi.
Aralarında birçok çevre derneği , üretici , aktivist ve bilim insanınin olduğu atölye dört bölümden oluştu. Birinci bölümde Dersim’de hayvan ve bitki türlerinin korunması üzerine katılımcılar görüşlerini atölye ye katılanlarla paylaştı.
Diğer oturumlar ise sırasıyla şöyle yapıldı; ikinci bölümde “Tarımda havza kullanımı, onarıcı tarım ve biyoçeşitliliğin korunması”, üçüncü bölüm Dersim’de turizmin kentle ilişkisinin biyoçeşitliliğin ve kirlilik üzerinden değerlendirmesi”, dördüncü bölüm de ise “Maden endüstrisinin su, toprak ve biyoçeşitlilik üzerine etkisi”
Naciye Turan, Zeynep Küçük, Dersim Belediyesi çalışanları, Metin Armağan, Aslı Gürcin, Onur Küçük, Çağla Kutlu, Nur Neşe Karahan gibi birçok kişinin sunum yaptığı atölye çalışması canlı tartışmalar eşliğinde son buldu.