Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dersim’de görülen çocuğa cinsel istismar davası ertelendi

Dersim Hozat’ta daha önce 12 yaşından küçük iki kız çocuğunu istismardan tutuklanan Serdar Yalcınoğlu ile ilgili dava bugün Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Dersim’in Hozat İlçesi’nde meydana gelen olayda yaşları 11’den küçük olan 2 çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Serdar Yalçınoğlu isimli erkeğin yargılandığı dava bugün görüldü.

12 yaşını tamamlamamış 2 çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğun müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik ve çocuğun cinsel istismarı suçlarından yargılanan Serdar Yalcınoğlu’nun duruşması öncesi adliye sivil polislerce abluka altına alındı. Yalçınoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verilirken, mahkeme 18 Temmuz 2023’e ertelendi.

Ne olmuştu?

Dersim’in Hozat İlçesi’nde cinsel istismara maruz bırakılan çocuk kendisinin istismara uğradığını ailesine anlattı, ancak aile çocuğun anlattıklarına inanmadı. Çocuk daha sonra durumu okuldaki rehber öğretmeniyle paylaştı. Rehber öğretmen de bir tutanakla durumu emniyet müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine cinsel istismara maruz bırakılan çocuk Elazığ Çocuk İzlem Merkezi’ne sevk edilerek ifadesi alındı. Alınan ifadenin ardından gözaltına alınan Serdar Yalçınoğlu isimli erkek tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

Serdar Yalçınoğlu’nun yakınları, Yalçınoğlu’nun tacize maruz bıraktığı çocuğun ailesine yönelik baskı uygulayınca aile, Av. Reyhan Helin Bulut’a başvurdu. Bunun üzerine aile ile görüşen Av. Reyhan Helin Bulut, bir çocuğun daha istismara uğradığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine cinsel istismara maruz bırakılan ikinci çocuk da önce emniyet müdürlüğü bünyesindeki çocuk şubeye, ardından da Elazığ Çocuk İzlem Merkezi’ne sevk edilerek ifadesi alındı. Cinsel istismara maruz bırakılna çocukların ifadesi de tek dosyada birleştirildi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler