Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dersim | “Evlatlarımızın cenazesine sahip çıkacağız”

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, Dersim’de yaşamını yitiren 4 TKP/ML TİKKO savaşçısının cenazesinin ailelere teslim edilmemesi ve işkence yapılmasına yönelik Dersim İnsan Hakları Derneği Şubesi’nde basın açıklaması yaptı

Dersim’de yaşamını yitiren 4 TKP/ML TİKKO savaşçısının cenazesinin ailelere teslim edilmemesi ve işkence yapılmasına yönelik Dersim İnsan Hakları Derneği Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına Gökçe Kurban’ın ailesi, Partizan, Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ile Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) katılım sağladı.

Cenazelere sonradan işkence yapıldığı ihtimali güçlü

Yapılan basın açıklamasında, Gökçe Kurban’ın cenazesinin ailesi tarafından teşhis edilmesine rağmen teslim edilmediğini, DNA testi dayatıldığı ifade edildi. Cenazelerde hiçbir kurşun, şarapnel, yara ve yanık izi bulunmamasına rağmen, baş kısmının bulunmaması ve tespit edilen morluklar, cenazelere sonradan işkence yapıldığı ihtimalinin güçlü olduğu belirtildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu’nun kısa sürede yapılacak işlemleri uzun sürelere yaydığı ifade edilirken, Bakanlığın isimleri tek tek açıklamasına rağmen, ATK tarafından DNA dayatıldığı, cenazelerin teslim edilme sürecinin işkenceye dönüştürüldüğü ve ATK’ların psikolojik savaşın bir aracı haline geldiği belirtildi. Gökçe Kurban’ın babası Veli Kurban da evlatlarının cenazesine sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade etti. Açıklama tüm devrimci, demokrat kamuoyuna cenazeleri sahiplenme çağrısı yapılarak sonlandırıldı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler