Bizimle iletişime geçin

Güncel

Depremzedelerin sorunlarının araştırılması için verilen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Yeşil Sol Parti’nin depremzedelerin sorunlarının araştırılması için verdiği önergenin gündemin önüne çekilerek bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi.

Yeşil Sol Parti’nin depremzedelerin sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne çekilmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yeşil Sol Parti grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’li milletvekillerinin Genel Kurul salonunda olmamasına tepki göstererek, “Şu anda Meclis’in boş sıralarına konuşuyorum. 6 Şubat depremlerinin temel sorumlusu AKP sıraları yine bomboş. Sayıyorum şu anda, 2-4-6-8- 10. AKP’nin 10 milletvekili sadece bu önerge ile ilgili konuşmaları izliyor. Konuşmaları izlemeden, dinlemeden oy verecekler. Sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Özellikle AKP milletvekillerine diyoruz ki, saraya değil Allah’a kulluk etmeye davet ediyoruz. Sarayın değil halkın vekili olmaya davet ediyoruz” dedi.

Bozan’ın sözleri salonda tartışmalara neden oldu. TBMM Başkanıvekili Bekir Bozdağ, Bozan’ı “Temiz bir dille konuşmaya davet ediyorum” diye uyardı. Bozan ise “Temiz bir dille konuştuğuma inanıyorum” diye yanıt verdi. Bozan, “Kaba bir dil olduğunu düşünmüyorum” diye ekledi. Bozan, AKP’nin deprem konutlarında Alevi ve Kürt yurttaşlara ayrımcılık yaptığını, Kürt ve Alevi köylerinin deprem konutlarının yapılmadığını ileri sürdü. 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler