Bizimle iletişime geçin

Güncel

DEDAŞ, binlerce kişiyi 9 gündür susuz bıraktı

Şırnak Güçlükonak’a bağlı 8 köy ve mezradaki su kuyularının elektriğini borçları ödenmediği için kesen DEDAŞ, binlerce kişiyi 9 gündür susuz bıraktı

Şırnak Güçlükonak’a bağlı 8 köy ve mezradaki su kuyularının elektriğini borçları ödenmediği için kesen DEDAŞ, binlerce kişiyi 9 gündür susuz bıraktı. Bu köylerden Yağmurkuyusu Muhtarı Ahmet Erdem, DEDAŞ’a “Ya suyumuzu açın ya da gelin bizi köyden çıkarın” diyerek isyan etti.

MA’nda yer alan habere göre, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı 8 köy ve mezrada yaşayan binlerce insan, su ihtiyaçlarını karşıladıkları su kuyularının elektrik borcunu ödeyemez hale gelip, elektriklerinin Dicle Elektrik Dağıtım Araştırma Şirketi (DEDAŞ) tarafından kesilmesi nedeniyle 9 gündür susuz. İlçeye bağlı Boyuncuk (Hêtma), Yağmurkuyusu (Cêleke), Damlabaşı (Dilopkê), Sağkol (Kaniya Hêjîrê), Akçakuşak (Şikefta Spî), Düğünyurdu (Tahrûnî), Çobankazanı (Şehrika) ve buraya bağlı Şevê mezrasında yaşanan kesintiler yüzünden köylüler 7 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe merkezinden traktörlerle evlerine su taşıyor.

Yaşanan su sorunu nedeniyle köylüler, temizlik ihtiyaçlarını karşılanmakta bile zorluk içerisinde. Soruna çözüm bulunması noktasında bu zamana kadar bulunulan girişimler de halen sonuç vermiş değil.

400 bin TL’yi aşkın elektrik borçları bulunan Yağmurkuyusu Köyü Muhtarı Ahmet Erdem (60), yaşadıkları bu duruma sessiz kalan yetkililere tepkili.

‘Ya parayı ödeyeceksiniz ya da suyunuzu açmayacağız’ denildi

Köyün 300’ü aşkın nüfusunun bulunduğunu belirten muhtar Erdem, görüştükleri DEDAŞ yetkililerinin ‘Ya parayı ödeyeceksiniz ya da suyunuzu açmayacağız’ dediğini aktardı.

Muhtar: hangi hakla bu zulmü yapıyorlar

İçinde bulundukları bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Erdem, tepkisini ise “Bizden ne istiyorlar, hangi hakla bu zulmü yapıyorlar. Sadece para için su kesilmez. Bu köyde hastalar, yaşlılar ve çocuklar var, yazık. Eskiden olduğu gibi merkezi çeşmeler de yok köyde. Yetkililere sesleniyorum; Ya suyumuzu açın ya da gelin bizi köyden çıkarın” sözleriyle dile getirdi.

Elektriği kesilen köylerde yaşayan insanlar kadar, besledikleri hayvanlar da susuz bırakılmış durumda. Köy muhtarı Erdem, hayvanlarının su ihtiyaçlarını yağan yağmurla oluşan göletten sağlayabildiklerini dile getirdi.

 

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler