Bizimle iletişime geçin

Güncel

Çocuk işçi Eren Eroğlu davasında iyi hal indirimi

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında; 3 kişi beraat ederken, bir sanık 3 yıl 4 ay, 3 sanık ise ikişer yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı

Sanıklara İyi Hal İndirimi

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında; 3 kişi beraat ederken, bir sanık 3 yıl 4 ay, 3 sanık ise ikişer yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı

Esenyurt’taki Özel Doğa Hastanesi’nin tabelasını takarken elektrik akımına kapılarak ölen 17 yaşındaki çocuk işçi Eren Eroğlu davasında mahkeme, sanıklara iyi hal indirimi uyguladı.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında; 3 kişi beraat ederken, bir sanık 3 yıl 4 ay, 3 sanık ise ikişer yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada söz verilen baba Erdinç Eroğlu, yaklaşık 5 yıldır davanın devam ettiğini belirterek oğlunun çalışmaması gereken bir yere gönderildiğini, iş yerinde işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanmadığını hatırlattı. Sorumluların cezalandırılmasını istedi. Müşteki avukatları da sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklar Esenyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Faruk Dedeoğulları, dijital baskı merkezi ve reklam hizmetleri şirketinin ortakları sanıklar; Feridun Taktak ve Pınar Öz’ün “taksirle öldürme” suçundan dava açılmış olsa da olayda taksirlerinin bulunmadığını belirterek beraatlerine karar verildi.

Şirketin mesul müdürü sanık Erol Mutlu’yu 4 yıl hapse mahkûm etti ancak “iyi hal indirimi” uygulayarak cezasını 3 yıl 4 aya indirdi.
Mahkeme, sanıklar Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa, Ustabaşı Emin Telbisoğlu ve hastane işletme müdürü Ulucan Köse’ye ayrı ayrı 3 yıl hapis cezası verdi ancak yine “iyi hal indirimi” uygulayarak cezalarını 2 yıl 6 ay hapse düşürdü.

“Karara itiraz edeceğiz”

Duruşma sonrası açıklama yapan baba Erdinç Eroğlu, bütün sorumlular ve kusurlar belli olduğu halde sanıklara en alt sınırdan ceza verildiğini söyleyerek, “Bu dava süreci zaten etkin olmadı. 5 yıldır adalet mücadelesi veriyoruz. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Karara itiraz edeceğiz” dedi.

Eren Eroğlu’nun annesi Nezahat Eroğlu ise “Bir çocuk, bir can gitmiş, bu olmamalıydı. Verilen ceza 2 sene olmamalıydı. Benim oğlum orada çürürken, onların burada gezmeleri, çıkmaları beni çok rahatsız ediyor” dedi.

İstanbul Esenyurt’ta 2013 yılında özel bir hastaneye tabela tamiri yapmak için giden 17 yaşındaki Eren Eroğlu, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, mesai arkadaşı Haydar Sakcı ise yaralanmıştı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler