Bizimle iletişime geçin

Güncel

Bitlis’te gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırı protesto edildi

AKP’li Belediye Başkanı’nın korumaları tarafından darp edilen gazeteci Sinan Aygül için açıklama yapan Bitlis Emek Demokrasi Platformu, “Bu saatten sonra Mehmet Emin Geylani’yi meşru belediye başkan olarak tanımıyoruz. Mehmet Emin Geylani’nin belediye başkanlığı görevden el çektirilerek, hakkında yargılanma süreci başlatılmalıdır” dedi.

Bitlis Emek Demokrasi Platformu, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygül’e yapılan saldırıya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Yaşam AVM önünde yapılan ve yüzlerce kişinin katıldığı açıklamayı Tüm-Bel Sen Bitlis Temsilcisi Özgür Akbay okudu.

Saldırının bir organizeli saldırı olduğunu belirten Akbay, “Saldırı sırasında aldığı darbelerin etkisi ile yere düşen Sinan Aygül’e yardıma koşan onurlu Tatvan halkına karşı silah çeken polis memuru E.K. tepki gösterenleri tehdit ederek kamu gücünü kötüye kullanıp olayın planlı organize bir saldırı olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Sinan Aygül’e Tatvan belediyesinin taşınmazlarının satışına ilişkin yaptığı haberler sonrasında saldırının yapılması doğrudan basın yayın emekçilerin hedef alındığının açık ve net göstergesidir. Basın yayın emekçilerine, halkın haber alma hakkına yapılan bu saldırıyı asla kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Bu saldırının sadece kınanarak geçiştirilecek boyutu aştığını, bu durumun kentte sistematik bir hal aldığını söyleyen Akbay, “Ülkede toplumsal karanlığın panzehri basın emekçileridir. Sistemin ‘Adaletsizlik, hukuksuzluk, haksızlık ve yolsuzlukları’ aydınlatan gazetecinin projektörüdür. Basın yayın emekçilerine yapılan her türlü saldırı tehdidin karşında durmaya kararlıyız. Bu saldırı sadece Sinan Aygül’ün şahsına, basın emekçilerine değil aynı zamanda Tüm Tatvan halkına yapılmış bir saldırı girişimidir. Kamu hizmeti vermekle görevli olan polis memurunun halka silah çekmesi ve Tatvan belediye çalışanının sokak ortasında tetikçilik faaliyeti yürütmesi Tatvan’da ciddi öfke ve tepkilere neden olmuştur. Saldırıyı engellemeye çalışan vatandaşlara karşı kimse el sallayarak silah çekerek tehdit edemez. Duyarlılığı ve onurlu duruşuyla bilinen Tatvan halkının karşısında duracak hiçbir güç yoktur olamaz. Asla boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Mehmet Emin Geylani’yi meşru belediye başkan olarak tanımıyoruz” 

AKP’li belediye başkanını derhal istifa etmesi gerektiğini ifade eden Akbay, “Belediye başkanının saldırı sonrası yaptığı açıklamada ‘ismi geçen şahıslar’ diye ifade ettiği saldırganları hem işe aldırdığı yakın akrabaları ve sürekli beraber gezdiği resmi korumasıdır. Söz konusu paylaşımlarıyla birinin diğerini yalanlar nitelikte olması ayrıca manidardır. Belediye başkanın halk nezdinde meşrutiyeti kalmadığı gibi Tatvan’da toplumsal barışa zarar verdiği ortadadır. Bu saatten sonra Mehmet Emin Geylani’yi meşru belediye başkan olarak tanımıyoruz. Mehmet Emin Geylani’nin belediye başkanlığı görevden el çektirilerek, hakkında yargılanma süreci başlatılmalıdır. Yine soruşturmanın tarafsız ve adil bir şekilde yürütülmesi beklentimizi buradan ifade ediyoruz” dedi.

Açıklama “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla sona erdi. 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler