Bizimle iletişime geçin

Güncel

Bilim dışı müfredata karşı birçok kentte açıklama

Yeni müfredata karşı birçok kentte açıklama yapan eğitimciler ve veliler, “Laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz” diye kaydetti. 

Eğitimciler, veliler ve demokratik kitle örgütlerinden oluşan Müfredatı Geri Çekin Platformu, 28 Mayıs’ta Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredatını boykot etti. Karar kapsamında çocuklar da okula gönderilmedi. Konuya dair birçok kentte ortak açıklama yapıldı. 

Dersim

Müfredatı Geri Çekin Platformu, Dersim merkezde bulunan Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamaya, “Gerici Müfredat değil, Laik Bilimsel ve Anadilde Eğitim İstiyoruz” pankartı açıldı. Açıklamayı Müfredatı Geri Çekin Platformu adına Eğitim Sen Dersim Şube Sekreteri İlhan Öner okudu.

Öner, bireycilikle, milliyetçilikle, dini-milli değerler ve rekabet ile yoğrulmuş, bilimsel, sanatsal, estetik yönden zayıf, büyük ölçüde dini kural ve referanslara dayanan bir dilin kullanıldığı bir eğitim müfredatının çocuklarımıza/öğrencilerimize verebileceği hiçbir şeyin olmadığını belirterek, “Eğitim müfredatı, öğrencilere yaşamı bir bütün olarak kavramayı hedefleyen, çocuk ve gençlerin çok yönlü gelişimlerine hizmet edecek öğrenme yaşantılarını içeren laik ve bilimsel bir içerikte olmalı, çok dillilik temellinde anadili eğitimini esas alan yeni ve demokratik bir müfredat hazırlanmalıdır” dedi.

Mersin 

Mersin Müfredatı Geri Çekin Platformu, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen, müfredatın açık ve şeffaf olmadığını belirterek, “Sadece bir hafta değerlendirme süresi belirlenmiş, eleştiri ve öneriler dikkate alınmadan değişiklikler onaylanmıştır” dedi.

Yeni müfredat ile itaatkar bir nesil hedeflendiğini söyleyen Antmen, şunları belirtti: “Platform olarak eğitim müfredatı olmaktan uzak, tek adam rejiminin yaratmaya çalıştığı dini esaslara dayalı toplum modelini temel alan laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz. Eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm kamuoyu ile birlikte bilime ve laik eğitime açıkça meydan okumak anlamına gelen müfredat değişikliklerine karşı birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Van

Eğitim Sen Van Şubesi, İl Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Şube Başkanı Murat Atabay, yeni müfredata tepki gösterdi. Atabay, “Eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere, öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm kamuoyu ile birlikte bilime ve laik eğitime açıkça meydan okumak anlamına gelen müfredat değişikliklerine karşı birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Urfa

Eğitim Sen Urfa Şubesi, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde açıklama yaptı. Urfa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de açıklamaya katıldı. Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül, yeni müfredata tepki gösterdi. Ortak açıklamanın okunmasının ardından eylem, “Laik bilimsel anadilde eğitim” sloganıyla son buldu. 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler