Bizimle iletişime geçin

Güncel

ATK’dan keyfi tutum: Ömür biçilen hasta tutukluya bir ay sonra randevu verildi

Mardin Hapishanesi’nde tecride karşı 86 gün açlık grevinde kalan Nizamettin Yılmaz’ın akciğerleri iflas etti. Doktorların “Bir ay bilemedin bir yıl” diyerek ömür biçtiği Yılmaz’ın tahliyesi için gerekli olan Adli Tıp Kurumu(ATK) raporu için bir ay sonrasına randevu verildi

Mardin E Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Nizamettin Yılmaz, tecride karşı 1 Mart tarihinde başlattığı açlık grevi eylemini PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine sonlandırmıştı. Açlık grevini sonlandırdıktan sonra kronik akciğer hastalığı nedeniyle Mardin Devlet Hastanesi’ne ardından Diyarbakır’da bir hastaneye sevk edilen Yılmaz, geçtiğimiz 30 Mayıs’ta yeniden hapishaneye sevk edildi.

ATK bir ay sonrasına randevu verdi

Sağlık kontrollerinin ardından akciğerinin iflas ettiği tespit edilen Yılmaz’ın, tutuklu bulunduğu hapishanede ara ara nefes almakta zorlandığı ve boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi. Yılmaz, kendisi ile görüşen avukatlara da doktorların kendisi için “Bir ay bilemedin bir yıl daha yaşarsın” sözleri ile ömür biçtiklerini aktardı. 

Ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan Yılmaz’ın tahliye edilmesi için Adli Tıp Kurumu(ATK) ‘na “hapishanede kalamaz” raporu alınması amacıyla başvuruda bulunuldu. ATK, Yılmaz’a bir ay sonrası için randevu verdi.  

Kardeşi Şerafettin Yılmaz ile aynı hapishanede tutulan 4 çocuk babası Yılmaz, 28 Mart 2018’den beri tutuklu bulunuyor. Yılmaz’ın eşi de aynı iddialarla yargılanıp ceza verilmesi nedeniyle çocukları ile birlikte ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: M/A



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler