Bizimle iletişime geçin

Güncel

Ankara 1 Mayıs Platformu’ndan sendika ve odaların tutumuna dair açıklama

Sendikaların ve odaların 1 Mayıs tutumuna dair açıklama yapan Ankara 1 Mayıs Platformu, “1 Mayıs’ı kendi güncel siyasal konumlanmalarına göre karşılamada ısrarcı bu hakim anlayış saflarımızı terk edene kadar mücadelemiz devam edecek, devrimci sınıf mücadelemiz sürdüğü müddetçe bu ve bunun gibi anlayışları basında, sokakta, eylemde, mitingte yaşamın her alanında mahkum edeceğiz!” dedi.

Ankara 1 Mayıs Platformu sendikaların ve odaların 1 Mayıs tutumuna dair açıklama yaptı. Açıklamada, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB İKK, ATO ve ADO yönetimlerinin devrimci, ilerici kurumların birleşik, kitlesel ve devrimci bir şekilde kutlamak istedikleri 1 Mayıs çağrılarına yanıt vermedikleri, dönüş yapmadıkları vurgulandı.

“Bu tutumları ile 1 mayısların öznesi olan devrimci, ilerici kurumları işin dışında tutmak istediklerini açıkça göstermişlerdir.” denilen açıklamada, devrimci ve ilerici kurumların dıştalanmaya çalışıldığı ifade edildi.

Açıklama tamamı şu şekilde:

“2024 1 Mayıs’ına sayılı günler kaldı. Uzun yıllardan beri sendikal bürokrasinin hakimiyeti altındaki kimi sendika ve odalar, 1 Mayıs’ları kendi tekelinde görerek, burjuvaziye ve onun devletine karşı mücadele veren devrimci, ilerici kurumları görmezden gelerek, bu kurumların Türkiye’deki sınıf mücadelesi açısından tarihlerini, deneyimlerini yok sayan bir politik tavır içinde olagelmişlerdir. Bugün de Ankara 1 Mayıs’ına giderken böylesi bir durum ile karşı karşıya kalmış olmamızdan dolayı bu açıklamayı yapmak bir zorunluluk olmuştur.

Bizler uzun yıllardır süregelen düzen-içi sendikal anlayışa, sendikal bürokrasiye ve grupçu yaklaşımlara karşı aktif olarak mücadele etmekteyiz. Devrimci sınıf mücadelesini öncelemeyen, uzlaşmacı, grev-direniş kırıcısı, işçileri eylemsiz ve yalnız bırakan bütün anlayışlarla karşı karşıya geldiğimiz süreçleri, yüzü işçi sınıfına dönük güçler ve devrimci kamuoyu hatırlamaktadır.

Ankara’da geçtiğimiz yıllarda da hem basında hem de miting alanlarında teşhir ettiğimiz bu iki yüzlü tavır ne yazık ki 2024 1 Mayıs’ında da karşımıza çıkmıştır. Ankara’daki devrimci, ilerici kurumların 1 Mayıs’ı birleşik, kitlesel ve devrimci bir biçimde kutlamak adına yaptığı çağrılara hiçbir şekilde kulak asmayan, bilgilendirme için bile dönüş yapmayan DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB İKK, ATO ve ADO yönetimleri, 1 Mayıs’a 10 gün kala kendi düzeni içi, grupçu anlayışına çanak tutan sınırlı sayıda siyasi yapı ve kendilerince görmezden gelemeyecekleri sol kurumlar ile görüşerek 1 Mayıs’a ilişkin görüşmelerin tamamlandığını duyurmuşlardır. Bu tutumları ile 1 mayısların öznesi olan devrimci, ilerici kurumları işin dışında tutmak istediklerini açıkça göstermişlerdir.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi bu anlayış hiçbir koşulda kabul edilemez. Bütün açıklığıyla ifade edelim ki; 1 Mayıs’ı kendi güncel siyasal konumlanmalarına göre karşılamada ısrarcı bu hakim anlayış saflarımızı terk edene kadar mücadelemiz devam edecek, devrimci sınıf mücadelemiz sürdüğü müddetçe bu ve bunun gibi anlayışları basında, sokakta, eylemde, mitingte yaşamın her alanında mahkum edeceğiz! Bu vesileyle emek ve demokrasi mücadelesini samimiyetle, özveriyle yürüten tüm kurumları ve güçleri, birleşik mücadeleye yönelen bu düşmanca davranışa karşı tutum almaya çağırıyoruz.

78’liler Girişimi Ankara Şube, Alınteri, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Ankara İşçi Meclisi, BDSP, Devrimci Parti, ESP, KÖZ, Partizan, SMF”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler