Bizimle iletişime geçin

LGBTİ+

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, LGBTİ+ temalı üç kitabı ‘muzır yayın’ olarak ilan etti

Bakanlık, “Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3”, “Farklı Olmaya Cesaret Eden Erkek Çocuklarına Hikayeler” ve “Yaramaz Evin Yeni Misafirleri” isimli kitapları ‘muzır yayın olarak ilan etti.

Çocukları Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre; “Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3”, “Farklı Olmaya Cesaret Eden Erkek Çocuklarına Hikayeler”, “Yaramaz Evin Yeni Misafirleri” isimli kitaplar Bakanlık tarafından ‘muzır yayın’ olarak ilan edildi.

Kararda, söz konusu kitapların “içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir oluşturacağı” belirtildi.

Alex Hirsch tarafından yazılan, Derya Din tarafından çevirisi yapılan, Beta Kids Yayıncılık tarafından 2020’de basılan “Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3” kitabı, daha önce de LGBTİ+ temsili içeren görseller nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilmişti.

Ben Brooks tarafından yazılan, Quinton Winter tarafından resimlenen, Sabire Pınar Acar tarafından çevirisi yapılan ve Eksik Parça Yayınları tarafından basımı yapılan “Farklı Olmaya Cesaret Eden Erkek Çocuklarına Hikayeler” kitabının ise tanıtımı şöyle:

“Macera dolu ve merak uyandırıcı hikâyelerle güzel aktarımlar yapan bu kitap, akran baskısına karşı koymak için cesarete ihtiyacı olanlara ve fark yaratan çocuklara ilham veriyor. Endişeleri olan tüm erkek çocukları ve onlar için endişelenen tüm ebeveynlerin edinmesi gereken bir kitap. Bu kitap çocuklara cesaret ve ilham verirken aynı zamanda eğlendiriyor.”

Kitaptaki karakterlerden birisi de Los Angeles’ta hip-hop ve rap dünyasına eşcinsel yönelimini kabul ettiren Frank Ocean.

Kurul tarafından ‘muzır yayın’ olarak ilan edilen kitaplardan bir diğeri ise Colleen Rowan Kosinski tarafından yazılan, Valeria Docampa tarafından çizerliği yapılan, Özge Ceren Hacıosmanoğlu tarafından çevrilen, Yakamoz Yayınları tarafından yayımlanan “Yaramaz Evin Yeni Misafirleri” başlıklı kitap.

Eşcinsel bir çiftin evlat edinmesi konu edinen kitabın tanıtım yazısı şöyle:

“Son tuğla da atıldıktan sonra bir aile yepyeni bir eve taşınır. Aile büyüdükçe ev, koridorlarda yankılanan kahkaha seslerinden ve zeminde dolaşan küçük ayakların pıtırtılarından keyif alır ve artık sadece bir ev olmadığını fark eder. Burası bir yuva, onların evi haline geldi. Bir gün aile eşyaları toplar ve gözlerinde yaşlarla vedalaşırlar. Ev, iki adam ortaya çıkana kadar bir daha mutlu olup olamayacağını bilemez. Bu yeni aileye dair bir parça umut hissetmeye başlar… belki burası yeniden bir yuva olabilir.”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla LGBTİ+ Haberler