Bizimle iletişime geçin

Güncel

Ağır yaralı tutsak Gürbüz Topçu’ya işkence

Hüseyin Aykol bugünkü köşesinde Nurhak’ta ağır yaralı olarak tutsak düşen Gürbüz Topçu’nun tedavi edilmediğini ve işkence yapıldığını yazdı

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi yazarı Hüseyin Aykol, ağır yaralı olarak tutsak düşen Gürbüz Topçu’ya işkence yapıldığını yazdı.

Aykol, bugünkü köşesinde, Ağustos ayında Nurhak’ta ağır yaralı olarak tutsak düşen Gürbüz Topçu’nun tedavisinin yapılmadığı gibi, işkenceye maruz bırakıldığını ifade etti.

Aykol’un yazısında şu ifadeler yer aldı;

“Adı Gürbüz Topçu. 28 Ağustos 2017 günü Nurhak dağlarında ağır yaralı olarak yakalandı. Sol gözünden aldığı kurşun nedeniyle sol gözünü yitirdi. Bu durum sağ gözü de etkiliyor. Sol omzundan aldığı kurşun ve parçaları sonucu kemikler parçalandı ve oynatamıyor. Sol ayak da benzer durumda.

Yedi gün kadar komada kaldı. İlk 20 gün yaşadıklarını hatırlayamıyor. Böylesi yaralı haldeyken, 40. gününde sorguya alındı. Bilincini ve bedenini hissetmediği bir haldeyken, bazı kâğıtlara imza attırıldı. Gözleri görmez ve bilinci yerinde değilken, neleri imzaladığını bilemiyor.

Sorgulama sürecinde avukat yoktu. Doğru dürüst yürüyemediği bir dönemde çıkarıldığı savcılık ve mahkemede bir avukat gördü ama kim olduğunu bilmiyor. Üç aydır, tekli bir hücrede tutuluyor ve yaşamını tek başına sürdürebilecek bir halde değil. Davasını takip edebilecek bir avukata ihtiyacı var. Dahası günlük yaşamını idame ettirmesinde yardımcı olabilecek birilerinin yanında olmak istiyor. Bulunduğu Elazığ 1 nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan kimi kişiler, yanına gitmek için başvuruda bulundu; ancak her nedense kabul edilmiyor.”

 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler