Bizimle iletişime geçin

Güncel

Ağır hasta tutsak Eren Odabaş’ın serbest bırakılması çağrısı

Bu haftaki F Oturumu eyleminde, Sincan Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi’nde tutulan hasta tutsak Eren Odabaş’ın durumuna dikkat çekilerek, serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F Oturumu”nun 632’ncisini dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Sincan Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi’nde tutulan ağır hasta tutsak Eren Odabaş’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. “Ağır hasta mahpus Eren Odabaş serbest bırakılsın” ve “Tedavi haktır engellenemez”  pankartlarının açıldığı açıklamaya, DEM Parti MYK üyesi Musa Piroğlu ve çok sayıda insan hakları aktivisti katıldı. Bu haftaki açıklamayı İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin okudu. 

Sincan Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde tutulan ağır hasta tutsak Odabaş’ın sağlık durumuna dikkat çeken Keskin, Odabaş’ın hakkında herhangi somut bir delil olmadığı ve gizli tanık ifadesi ile tutuklandığını belirtti. Odabaş’ın bacağında oluşan tümörün yanı sıra kalp rahatsızlıkları ve uzun QT Sendromu (LQTS) hastası olması bakımından hayati riskinin bulunduğu bilgisini paylaşan Keskin, “Tedavisi Çapa Onkoloji Ana Bilim Dalı’nda yürütülen Odabaş tutuklandıktan sonra Sincan’a gönderilmiş, İstanbul dışında bir hapishaneye sevk edilmiş olması ve hastane değişikliği, tedavi sürecinin kesilmesine neden olmuştur” dedi.

Ankara Tabip Odası hekimlerinin Odabaş hakkında, “İlk teşhisinin konulduğu merkezde tedavi olması gerekir” şeklinde bir çıkarımda bulunduğunu belirten Keskin, buna rağmen Odabaş’ın İstanbul’a getirilmesi talebinin reddedildiğini aktardı. Keskin, Odabaş’ın adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanması veya İstanbul’da bir hapishaneye getirilmesi yönündeki taleplerinin acilen değerlendirilerek kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Keskin’in ardından söz alan Odabaş’ın Ezgi Odabaş ise, eşinin beraat ettiği davalarla tekrar tutuklandığını belirterek, “Ağrıları başladı, oturamıyor, yatamıyor. Oturamadığı için ortopedi doktoru ‘Hapishanede kalamayacak durumdadır’ dedi. Bunun ardından heyete çıkılmasına karar verdi. 2 haftadır ufak tefek gerekçelerle heyet raporunu alamıyoruz. Hapishanede kalamayacağına dair zaten Çapa Onkoloji Fakültesi’nin 14 Mart’ta verdiği bir rapor var. Yine 18 Mart’ta verilen raporlar var. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak eşimin tahliye edilmesi acil ihtiyaçtır. Zaten hukuki olarak da bu karar verilmelidir. Hukuki olarak baktığımızda eşimin şuan hiç gözaltına alınmamış, 88 gündür tutuklu kalmaması gerekiyordu. Tamamen keyfi kararlarla şu anda tutuklu. Bu nedenle acilen tahliyesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler