Bizimle iletişime geçin

Güncel

ADKH: Adı, mücadelesi ve haykırışı daima bizimle olacak!

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH), dün yaşamını yitiren Birsen Kars’a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Adı, mücadelesi ve haykırışı daima bizimle olacak” denildi.

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH), dün yaşamını yitiren Birsen Kars’a ilişkin açıklama yaptı. Kars, 19-22 Aralık 2000’de hapishanelere yönelik düzenlenen ve “Hayata Dönüş” ismi verilen katliamda ağır şekilde yaralananlar arasındaydı.

ADKH yaptığı açıklamada, “Devletin en büyük kanlı operasyonlarından biriydi. Adına “hayata dönüş” dedi, ama hayatları, kurşun, bomba ve gazla yok ederek ya da yaralı bırakarak, dönüşü olmayan hastalıklar yarattı. Hayata Dönüş operasyonu bir canımızı daha aldı.” ifadelerini kullandı.

“Güzelliğini devrime veren 6 kadından biriydi Birsen Kars” denilen açıklamanın devamı şöyle;

19-22 Aralık hapishaneler katliamın da Bayrampaşa kadın koğuşuna atılan kimyasal gazla yakılan kadınlardan biriydi. Kanlı operasyonun boyutunu ilk fırsatta kamuoyuna duyuran ilk sesti. Sesi, görüntüsü, direnişi hafızalarımızdan silinmedi. Bu katliamı asla unutturmayacak ses oldu.

Operasyon da kullanılan ve hala ne olduğu bilinmeyen yanıcı maddeler sonucu vücudun da derin yanıklar oluştu. Uzun süren tedaviye bir yenisi daha eklendi. Direnmeye devam etti. Ancak fiziki olarak vücudu yenik düştü. Birsen Kars tedavi gördüğü hastane de 6 Şubat günü yaşama veda etti.

Yapılan katliamın direngen sembol yüzlerinden biriydi. Adı, mücadelesi ve  haykırışı daima bizimle olacak. Mücadeleci ve direnişçi bir kadın olarak anısı önünde saygıyla eğilirken, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi olarak ailesine ve yoldaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Mücadelesi mücadelemizdir.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler