Bizimle iletişime geçin

Güncel

ADHK’nın 30. Olağan Kongresi başarıyla gerçekleştirildi

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu, 30. Olağan Kongresi’ni “Birlikte Başaracağız” şiarıyla 20-21 Nisan 20024 tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirdi.

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), 30. Olağan Kongresi’ni “Birlikte Başaracağız” şiarıyla 20-21 Nisan 20024 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Haus der Jugend salonunda, federasyon, komite ve bileşenleri ADKH ve SYM delegelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Kongre, devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına yapılan saygı duruşu ile başladı.

ADHK’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Emperyalist savaşların dünyayı kan gölüne çevirdiği, yokluğun, yoksulluğun ve sefaletin dünya halklarının “kaderiymiş” gibi lanse edildiği zor bir süreçten geçiyoruz. Bu kan emici emperyalist politikalar, sadece dünyanın ezilen yoksul halklarına yönelik değildir. Bir yandan ezilen ve sömürülen halklara dönük gayri insani uygulamalar sürerken, diğer yandan tüm canlıların ortak yaşam alanı olan dünyamızın doğal kaynakları emperyalist kâr amacıyla talan edilmekte, ekolojik denge altüst edilerek dünya yaşanılmaz hale getirilmektedir. İnsanlık adına utanç duyulacak bütün bu yaşanan ve yaşatılanlar, bir avuç doymak bilmeyen kan emici emperyalist haydutun pazar dalaşı ve kâr hırsının sonucudur.

Sömürü ve talan üzerine kurulu emperyalist kapitalist sisteme karşı dünya halklarının devrimci öfkesi çığ gibi büyümeye devam ediyor. Bu gelişmeler geleceğe olan umudumuzu pekiştiriyor. Başta kadın hareketleri, işçi grevleri, gençlik hareketleri ve ulusal mücadeleler sisteme duydukları güvensizlikten kaynaklı, meydanları, sokakları ( esas itibarıyla kendiliğindenci bir tarz da olsa) mücadele alanlarına çevirdiler. Bu mücadeleler yer yer büyüyerek, yani daha da büyük kitlesel karakterler kazanarak, zaman zaman geçici de olsa sönümlenerek devam etmektedirler.

Tam da böylesine zor koşullar altında ve umut verici mücadeleler ışığında ADHK’mızın kongresini başarıyla gerçekleştirmiş olması, mücadelemiz açısından önemli bir yere sahiptir. Mevcut zorlukların bilincinde olan Konfederasyonumuzun “BİRLİKTE KAZANACAĞIZ” şiarıyla gerçekleştirdiği kongresinde seçilen yeni yönetim organlarının kolektif önderliğinde sürece aktif bir biçimde müdahale etme, yeni demokratik mevziler kazanma ve sosyalizmin önünü açma iradesini ortaya koymuştur.

30. Kongremiz, emperyalist kapitalist barbarlığın insanlığı ve doğayı vahşice sömürdüğü ve dünyamızı adeta cehenneme çevirdiği, emperyalist patentli bölgesel savaşlarla, bugün yoksul emekçi halklar olarak acısını en derinden yaşadığımız, Filistin, Ukrayna ve Rojava örneklerinde olduğu gibi, ilhak ve işgal saldırganlığına hız kesmeden devam ediyor emperyalist haydutlar. Bu saldırı ve katliamlar karşısında, halkların boyun eğmeyen direnişleri de tarih sahnesindeki yerlerini koruyor. Yani, halkların dişe diş sürdürdükleri haklı ve meşru mücadeleleri de kesintisiz devam ediyor. Bu mücadele, haksız savaşlara, ırkçılığa, kadına yönelik cinsiyetçi şiddete ve ekolojik yıkıma karşı yürütülen haklı ve meşru bir mücadeledir.

30. Kongremiz eksikliklerini görme ve yanlışlarını özeleştirisini vermede en ufak bir tereddüt duymadan geleceğe dair plan ve programını adım adım hayata geçirme kararlılığını ve iradesini yenilemiştir. ADHK, böylesi bir anlayış bütünlüğü içerisinde gerçekleştirdiği 30. Kongresiyle geleceğe emin adımlarla yürümeye devam ediyor, edecektir.

Kongremize katılıp dostluk ve mücadele mesajlarını sunan devrimci ve sosyalist dost kurumlardan MLPD ve ATİK’e ayrıca, kongremize yazılı mesajlarını göndererek devrimci dayanışma duygularını ileten SMF, AGEB, AVEG- KON ve Internationale Bundnis’den yoldaşlarımıza teşekkür ediyor mücadelelerinde başarılar diliyoruz.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler