Bizimle iletişime geçin

Güncel

Adalet Bakanlığı’na faks: “Diren’in hayatta kalmasını istiyoruz”

Tekirdağ hapishanesinde 27 gündür ölüm orucunda olan Diren Coşkun’un taleplerinin kabul edilmesi için Adalet Bakanlığı’na faks yollandı

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Diren Coşkun’un taleplerinin kabul edilmesi için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne Galatasaray Postanesi’nden faks gönderdi.

Postane önünde bir araya gelen İHD’liler, bir açıklama yaptı. Açıklamayı Filiz Öğretmen yaparken, “Diren bu taleple Tekirdağ Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştur. Kısa bir süre önce aynı nedenle mahkemeden cinsiyet değiştirmeye talep eden Buse Aydın’ın talebini kabul eden mahkeme Diren’in davasını görev yönünden reddetmiş ve dosyayı Sulh Hukuk Mahkemesi’ne göndermiştir. Bu durum karşısında Diren’in ameliyat süreci uzatılmıştır. Diren bundan dolayı umutsuzluğa kapılmıştır. Diren’in hapishanede yaşadığı tecrit ortamı, erkek gardiyanların elle aramasına maruz bırakılması gibi birçok nedenler, içinde bulunduğu travmatik durumu tetiklemiştir. Bizler insan hakları savunucuları olarak Diren’in hayatta kalmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Öğretmen, cinsiyet değişikliği davasının çabuklaştırılması amacıyla Coşkun’un tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini belirterek, “Heyet raporu alınmasını ve bu konuda Bakanlık tarafından acilen hapishaneye talimat verilmesi çağrımızı yineliyoruz” dedi.

 

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler