Bizimle iletişime geçin

Güncel

DDHD Dersim Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu İsviçre’de halkla buluştu

Söz-Yetki-Karar Halka etkinlikleri kapsamında, İsviçre’de bulunan DDHD ittifak adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Zürich’te kurum temsilcileri ve iş insanlarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirdi

Söz-Yetki-Karar Halka etkinlikleri kapsamında, İsviçre’de bulunan DDHD ittifak adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Zürich’te kurum temsilcileri ve iş insanlarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından akşam kitlelerle sohpette buluştu. Yapılan sohpette Ovacık deneyiminin merkeze taşınmasının önemli olduğu ve sahiplenilmesi gerektiğini belirten katılımcılar, aynı zamanda devrimci güçlerin ayrı ittifaklarla sürece girmesinin belediyeyi olası düzen partilerine kaptırma riskine dikkat çektiler.

İkinci gün yapılan panele kalabalık bir kitlenin katılımı dikkat çekti.

Panelde SMF nin yerel yönetimler programı ve ittifak anlayışı üzerinde duruldu. Yerel yönetimlerin söz yetki ve kararın halka şiarının Meclis’ler üzerinden gerçekleştire bilirliği, şeffaf yönetim anlayışı, kitlelerin kendi iktidarının öznesi haline gelmenin aynı zamanda kendi iktidarlarını sahiplenmeye dönüşmesi demektir, denildi.

Yerel yönetimler, üretim-kooperatifler ve yerel seçimler başlıkları üzerine konuşmaların ardından kurum temsilcilerine söz verildi. Sırasıyla, yenidünya için çağrı, Atik, Winterthur alevi kültür merkezi, devrimci cephe temsilcileri söz alarak sürece dair düşüncelerini ve dayanışma duygularını belirttiler.

Soru cevap bölümünden sonra panel etkinliği sonlandırıldı



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler