Bizimle iletişime geçin

Güncel

Munzur Üniversitesi öğrencileri: Bizleri öldüren bu sistemin sorumlularından hesap soracağız

Munzur Üniversitesi öğrencileri Zeren Ertaş’ın KYK yurdunda ihmal yüzünden yaşamını yitirmesini proteste ederek; “Bizleri öldüren bu sistemin sorumlularından hesap soracağız” dedi.

Aydın Efeler ilçesinde bulunan Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör faciası sonrası birçok ilde üniversite öğrencileri basın açıklamaları ve yürüyüşler düzenledi. Dersim’de de bugün bir araya gelen Munzur Üniversitesi öğrencileri Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Açıklama öncesi yaşamını yitiren öğrenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Öğrenciler adına açıklamayı Eylül Yantemur okudu.

Cinayetin üstü kapatılıyor

Yurt öğrencilerinin defalarca kez şikayet ettiği, tamir edilmesini talep ettiği yurt asansörünün düşmesi nedeniyle arkadaşımızın yaşamını yitirdiğini vurgulayan Yantemur, “Öğrenci düşmanı sistem kurumlarının hiçbiri bu ihmalin sorumluluğunu almadı. Öğrencilerin uyarılarını dikkate almayan, verdikleri yurtları ve yemekleri dahi bir lütuf olarak gören insanca yaşayabilmemiz için gerekli sorumluluğu almayanlar bu facianın sorumlusudur!  Yaşananların kaza olmadığını biliyor, ihmallerin önüne geçmek yerine cinayetin üstünün kapatıldığını görebiliyoruz. Ve tüm bunları teşhir ediyoruz. Bizler Munzur Üniversitesi öğrencileri olarak bu manzarayı tanıyoruz. Üzerimize dökülen yurt tavanlarından, sağlıksız yemekhane öğünlerinden tanıyoruz. Yetkililere bildirdiğimiz sorun ihlalleri her zaman olduğu gibi göz ardı ediliyor!” dedi.

“Gençliğin geleceği de bugünü de ihmallerle dolu”

Son bir haftada farklı nedenlerle onlarca öğrencinin yaşamını kaybetmesinin tesadüf olmadığını belirten Yantemur, “Sistemin amacının sonucudur. Öğrencilerin barınma, beslenme gibi en temel ihtiyaçları gasp ediliyor, talep eden öğrenciler psikolojik desteğe ulaşamıyor.  Zaten bilimsel olmayan Üniversitelerde eğitim almak temel bir hak olmaktan uzaklaşıyor. Öğrencilerin ihtiyaçları için ayrılmayan bütçe, tarikatlara, sermaye çetelerine ve savaşa ayrılıyor. Öğrencilerin yaşamlarından çalınanlar, saray giderlerine, iktidarın kendi mega projelerine veriliyor. Gelecek kaygımız ise, bugünümüzü yaşama kaygısıyla yarışıyor. Gençliğin geleceği de bugünü de ihmallerle dolu! İhmaller nedeniyle daha fazla sıra arkadaşımızı kaybetmeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

“Bizleri öldüren bu sistemin sorumlularından hesap soracağız”

Öğrenci ölümlerinin sorumluları her türlü temel hakkımızı gasp edenlerin olduğunu söyleyen Yantemur, Aydın’da yurt öğrencisi arkadaşlarımız, sorumluları protesto etmek istediklerinde karşılarında tehditlerle kolluk güçlerini buldular! KYK yurdunun önüne kolluk güçlerini gönderenlere, arkadaşlarımızı biber gazıyla, kimliklerinin tespit edilmesiyle, yurttan atılmakla tehdit edenlere uyarımızdır: Yaşamlarımızla oynayamazsınız! İnsanca yaşamak isteyen, kaybettikleri arkadaşlarının hesabını soran öğrencilerin karşısına dikileceğinize, sorumluluklarınızı yerine getirin. İnsanca yaşayabileceğimiz yurtlar, sağlıklı beslenebileceğimiz yemekhaneler, nitelikli eğitim alabileceğimiz üniversiteler yapın! Aksi takdirde karşınızda üniversite gençliğini bulacaksınız! Munzur Üniversitesi öğrencileri olarak gücümüzü birbirimizden, kol kola verdiğimizde değiştirebildiklerimizden alıyoruz! Bugün ülkenin dört bir yanında üniversite öğrencileri birbirlerinden aldıkları bu güçle buluşuyor, Direngen ruhuyla öldürülen arkadaşlarının hesaplarını soruyorlar. Tüm üniversite gençliğini, gücünü gücümüze katmaya çağırıyoruz! Bizleri öldüren bu sistemin sorumlularından hesap soracağız” dedi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler