Bizimle iletişime geçin

Güncel

Gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hacı Ahmet Er’in akıbeti soruldu

Diyarbakır’da kayıp yakınları eylemlerinin 758’inci haftasında, 15 Ağustos 1995 yılında gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hacı Ahmet Er’in akıbetini sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eyleminin 758’inci haftasında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi. Bu haftaki eylemde gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hacı Ahmet Er’in akıbeti soruldu. Açıklamayı İHD Diyarbakır Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Demirtaş okudu.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Kurudere köyünde ikamet eden Hacı Ahmet Er’in 15 Ağustos 1995 tarihinde askerler ile PKK’liler arasında çıkan çatışmada gözaltına alındığını ifade eden Demirtaş, “Askeri harekâtı yöneten komutan, köylüleri köyü boşaltmaları, aksi halde ‘vur emri’ vereceği şeklinde tehdit eder. Bunun üzerine bir süre sonra köy askerler tarafından basılır. Hacı Ahmet’in oğlu Adnan, ev eşyalarını taşımak ve katır bulmak için komşu köy olan Kavşak’a doğru yola çıkar. Adnan’ın gittiği sırada, iki köy arasında silah sesleri duyulur. Oğlu Adnan için kaygılanan Hacı Ahmet, kardeşi Hacı Mirap ile Kavşak köyüne doğru gider. Yolda bulunan askerler Er kardeşleri gözaltına alarak, Işıklı Köyü Karakolu’na götürür” dedi.

Hacı Mirap’ın olaydan birkaç gün sonra ağır işkencelere maruz kaldığını söyleyen Demirtaş, Hacı Mihrap’ın köyü terk etmesi şartıyla serbest bırakıldığını dile getirdi.

Er Ailesi, Hacı Ahmet’in de serbest bırakılacağını düşünür, ancak bir daha kendisinden haber alınamadığını söyleyen Demirtaş, “Er Ailesi’nin Hacı Ahmet Er’in bulunmasına yönelik tüm girişimleri sonuçsuz kalır. Gözaltında zorla kaybedilen Hacı Ahmet Er’in akıbeti 28 yılı aşan bu süre zarfında ortaya çıkarılmadı” ifadelerini kullandı.

Açıklama 1 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler