Bizimle iletişime geçin

Kadın

3. Dünya Kadın Konferansı coşkulu bir şekilde devam ediyor

3 -10 Eylül arasında yapılması planlanan Dünya Kadın Konferansı Devrim Meydanı’nda yapılan mitingle startını verdi.

3 -10 Eylül arasında yapılması planlanan 3. Dünya Kadın Konferansı Devrim Meydanı’nda yapılan mitingle startını verdi.

3.Dünya Kadın Konferansının Tunus’ta mitingle başladı. Sabah saatlerinde 45 ülkeden delege ve katılımcılarla başlayan, tüm renkleriyle meydanı dolduran kadınlar kendi dilleri, pankartları, sloganları, şarkı ve dansları ile Devrim Meydanı’nda buluştu. Çeşitli dillerde pankart ve flamaların yanı sıra el ilanları da dağıtıldı. Yapılan mitingin ardından yürüyüşle konferans alanına geçildi.

 Türkiyeli ve Kürdistan’lı kadınlar “vardık varız var olacağız!”, “ Yaşasın enternasyonal dayanışma“,  “Jin Jiyan Azadi!“, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa!” gibi sloganlarla yürüdüler. Avrupa Demokratik Kadın Hareketi “Sessizlik Şiddeti Gizler” yazılı İngilizce pankartla yürüyüşteki yerini aldı.

Yürüyüş sonrası yapılan konferansın açılışını Filistin ve Tunuslu kadın aktivistler yaptı. Filistinli aktivist yaptığı konuşmada, halkların yaşadığı baskı ve zulmün emperyalistler tarafından desteklendiğini, kapitalizmin bunun suçlusu olduğunu, dolayısıyla emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadelenin birlikte geliştirilip yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Filistin halkının yaşadıkları ile Rojava halkının yaşadıklarının aynı olduğunu ve bu “kaderin” değiştirilmesi için emperyalizme karşı ortak mücadelelerin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken aktivist, ”Öfkemizi örgütleyip bunlara karşı mücadelemizi geliştirmeliyiz. Büyük toplumsal değişimlerin olması için kadının özgür olması gerekir” sözünü hatırlattıktan sonra konuşmasına son verdi.

Açılış konuşmasından sonra söz alan Demokratik Kadın Hareketi Tunus temsilcisi, “ Biz daha iyi bir dünya için savaşacağız, dayanışma için bir arada olacağız. Bunun için dünyadaki bütün kadın hareketleriyle tanışmalıyız. Farklılıklarımıza rağmen ortaklaşmalıyız. Patriyarkal sistemi, emperyalizmi devirmek için ortak mücadele etmeliyiz. Eşitlik için birleşmeliyiz. Sosyal çelişkiler değişti dünyada, sadece isçi ve kapitalistler değil artık mesele, sadece sınıf sorunu yaşamıyoruz, fakirlik büyüdü. . Sessizliği bozmamız lazım. Biz kadınlar eşitlik istiyoruz, bütün cinsler için eşitlik, eşit işe eşit ücret istiyoruz” diye konuştu.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Kadın Haberler