Bizimle iletişime geçin

Güncel

135 Kurumdan TTB’ye destek: TTB biziz, biz buradayız

135 kuruluş, TTB’ye destek açıklaması yaptı. Kurumlar açıklamasında, “TTB biziz, biz buradayız” dedi.

Farklı alanlarda mücadele yürüten 35 meslek örgütü, konfederasyon, dayanışma derneği, siyasi parti, sendika, hak örgütü, inanç örgütlenmesi ve platform, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınma kararına karşı ortak bildiri yayınladı.

“TTB biziz, biz buradayız” başlığıyla yayımlanan bildiride, “Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik bu hukuksuz girişime karşı ortak mücadeleyi yükselteceğimizi beyan ediyoruz” denildi.

Ortak bildiri metninin tamam şöyle:

“Halkın sağlık hakkının güvencesi olan Türk Tabipleri Birliği’nin yöneticilerinin hukuki dayanaktan yoksun biçimde görevden alınması kararı, ülkemizdeki anayasasızlaştırma sürecinin bir parçası.

Türk Tabipleri Birliği;

Sağlık hizmetinin kamusal niteliklerinin yok edilerek, sağlığın piyasalaştırılmasına ve metalaşmasına karşı halkın sağlık hakkını, herkes için parasız, nitelikli, ulaşılabilir, ana dilinde sağlık hizmetini, Savaşa karşı barışı ve yaşam hakkını savunuyor. Sağlık emekçilerinin hakları ve şiddetten korunması için mücadele ediyor. Çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiği pandemide halka gerçekleri açıkladı, sürecin şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir bir şekilde sürdürülmesini savundu.

Tam da bu nedenlerle Türk Tabipler Birliği’ne yönelik bu hukuk dışı saldırı bütün toplumu, toplumun sağlıklı yaşama hakkını hedef alıyor.

100 binden fazla üyesi olan ve demokratik bir şekilde seçilerek göreve gelen TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması, tüm meslek örgütlerine, odalara, sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine gözdağı verme amacını taşıyor, irili ufaklı her yönetim biriminde, üniversitelerden, yerel yönetimlere kadar her alanda iktidar tarafından yaygınlaştırılan kayyım uygulamasının bir örneği.

Saldırıya uğrayan yalnızca TTB değil, halkın sağlık hakkı, örgütlenme hakkı, demokratik bir ülkede barış içinde yaşama hakkı.

Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik bu hukuksuz girişime karşı ortak mücadeleyi yükselteceğimizi beyan ediyoruz” denildi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler