Bizimle iletişime geçin

Güncel

YSK’nın yerel seçimlere girecek partiler listesinde adı geçmeyen, EMEP ve ÖDP itiraz edecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimine 13 partinin girebileceğini duyurdu. Listede yer almayan EMEP ve ÖDP, itiraz edeceğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimine 13 siyasi partinin girebileceğini açıkladı. Bu listede yer almayan EMEP ve ÖDP karara itiraz edeceklerini söylediler.

YSK’nın açıklamış olduğu liste şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Demokratik Sol Parti (DSP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Vatan Partisi seçime girebilecek.

EMEP: YSK kararını derhal düzeltmelidir

EMEP olarak gerekli itirazları bilgi ve belgeleriyle birlikte yapacaklarını belirten Gürkan şunları söyledi:

“YSK’nin keyfiyetle aldığı yok sayma kararını asla kabul etmeyecek, siyaset hakkının gasbedilmesine izin vermeyecektir. Siyasi partiler yasasının antidemokratik hükümlerine rağmen partimizin seçime girmek için gerekli koşulları yerine getirdiğini bir kez daha vurguluyor, YSK’yi aldığı yanlış kararı düzeltmeye çağırıyoruz.

ÖDP: İtiraz edeceğiz

ÖDP,  Twitter hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

“YSK tarafından açıklanan seçimlere katılacak partiler listesinde partimiz yer almamıştır. Partimiz, YSK tarafından belirlenen örgütlenme koşullarını sağlamıştır. Bu nedenle karara itiraz hakkımızı kullanacağız.”

 

 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler