Bizimle iletişime geçin

Güncel

Taksim Dayanışması: Gezi; tarihimizin en feminist, en ekolojist, en renkli, en mücadeleci halk hareketidir

Taksim Dayanışması, Gezi direnişinin 11’inci yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, ’11 yıl önce bugün ülkemiz tarihinin en demokratik, en katılımcı, en barışçı, en feminist, en adaletli, en ekolojist, en genç, en renkli ve en mücadeleci halk hareketi, dünyadaki ve ülkemizdeki adaletsizliklere karşı Gezi Parkı’nda buluştu’ dedi.

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı direnişinin 11’inci yıldönümü dolayısıyla Karaköy’de bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın metninin Mücella Yapıcı tarafından okunduğu basın toplantısına, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TBB), Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu (DİSK) gibi kurumlar da destek verdi.

Yapıcı, Gezi Hareketi direnişini demokratik, en katılımcı, en barışçı, en feminist, en adaletli, en ekolojist, en genç, en renkli ve en mücadeleci halk hareketi olduğunu belirterek, “Meydanları dolduran milyonların direnişi tüm renkleriyle dirençliliği, kararlılığı, çok sesli bir ezgiyi, yeryüzü sofrasında sıcak bir paylaşımı, kardeşleşmeyi, umudu simgeledi. Tüm bu gerçekliğin karşısında Gezi direnişini darbeyle, terörle ilişkilendirmek akılla, mantıkla, hukukla ve vicdanla izah edilemez. Bilinmelidir ki, Gezi davası ve benzeri tüm siyasi davalarda ‘adalet’ mekanizmasını iktidarın siyasi emellerinin aracı haline getirmiş olmak ülkemize yapılan en büyük kötülüklerden biridir” dedi.

Arkadaşlarımıza yaşatılanlardan kimse kendini vareste tutumaz

Gezi davasında 7 yıldır tutsak edilen Osman Kavala için verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve diğer tutsaklara dikkat çeken Mücella,  “2 yıldır hukuksuzca hapsedilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Mine Özerden için verilen 18’er yıllık hapis cezaları onanmış durumda” diyerek, buna sessiz kalanların ve hukuksal kumpası kuranlardan bir farkı olmadığını vurguladı. “Arkadaşlarımıza yaşatılan bu uzun tutukluluğun siyasi, hukuki ve insani sorumluluğundan hiç kimse kendini vareste tutamaz” diyen Mücella, “Sadece sizlerin değil, çocuklarınızın da geleceğini bağlayacak bu utanç dolu siyaseti yürütmekten veya buna karşı büründüğünüz sessizlikten vazgeçin!  Bu utançtan kurtulmanın yolu topluma yaşatılan hukuksuzluk, haksızlık ve mağduriyetler karşısında ses çıkarmak, itiraz etmek, suskunluğu bozmaktır. Bu durum herkes için geçerlidir.

Televizyon ve gazetelerde her gün etik, hukuk, hakkaniyet dersi veren gazeteci ve televizyonculara, demokrasinin bir bileşeni olduklarını iddia eden tüm sendikalara, meslek örgütlerine, derneklere, vakıflara, ülke yönetme iddiasındaki tüm siyasi partilere, sosyalist, muhafazakar, sosyal demokrat veya liberal bütün kişi, kurum ve kuruluşlara seslenmek istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Gezi Davası’nda yaşatılan bu haksızlığın son bulması için ses verin çağrısında bulunan Yapıcı, ” Sessiz kalmak, görmezden gelmek bu haksızlığa, adaletsizliğe ortak olmaktır. Talebimiz kısa, net ve somuttur” dedi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler