Bizimle iletişime geçin

Güncel

Sınıfta çay fırlatan öğrencilere “Cumhurbaşkanı’nı alaylı tavırla taklit ettiniz” tutanağı tutuldu

Kocaeli Anadolu Lisesi’nde bir öğrenci, sınıf arkadaşlarına paket çay fırlattı. Okul yönetimi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka çay fırlatmasını “alaylı bir tavırla taklit ettikleri” gerekçesiyle öğrenciler hakkında uyarı tutanağı tuttu.

Konuyla ilgili okul yönetimi tarafından öğrenciler hakkında tutulan tutanakta şu ifadeler yer aldı:

“08.50 civarında sınıf içinde sallama çay poşetlerini arkadaşlarınıza attığınız, bu davranışla Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz, bu davranışı yaparken alaylı bir tavır sergilediğiniz, bu eylemi arkadaşlarınızla daha önceden planladığınız yaptığınız açıklamadan tespit edilmiştir.”

“Uyarmaya gerek olmaksızın hakkınızda disiplin işlemi”

Öğrenciler, “Okul içerisindeki düzen ve disiplini, akademik ve sosyal başarı iklimini bozacak bu ve benzeri söz, eylem ve davranışlarınızın tekrar etmemesi, tekrarında ikinci bir uyarmaya gerek olmaksızın hakkınızda disiplin işlem yapılacağı” şeklindeki yönetmelik maddeleri hatırlatılarak uyarıldı.

Okul müdürü: “Velileri ve öğrencileri yazılı olarak uyardık”

Kocaeli Gazetesi’ne konuşan okul müdürü Sabit Mehmet Limon, tutanağın herhangi bir disiplin cezası anlamına gelmediğini ve bu konularda dikkatli olmamaları konusunda velileri ve öğrencileri yazılı olarak uyardıklarını söyledi.

Okul müdürü şu ifadeleri kullandı:

“Velilere uyarılar yapıldı; bir daha tekrarı olursa bilerek yaptığınızı sayılır; cezanızı alırsınız dedik. Tutanak bu anlama geliyor dedik velilere. Veliler ‘tamam’ dedi. ‘Çocuklar bunu tekrar ederse ceza alırlar’ dedim. Resmi olmayan, yönetmeliğe dayanmayan bir işlem değil. Tespit ettiğimiz işlem yönetmeliğe aykırı değil; çocukların da aleyhinde değil. Bunu da yapmayalım, ne yapalım? O zaman teslim edelim okulu. Ben burada yöneticiyim; ben bu işlemi yapmayacaksam burada oturmayayım. Birçok veli ‘hocam iyi yaptınız, gelmemiz iyi oldu; arkanızdayız’ dedi.”



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler