Bizimle iletişime geçin

Güncel

Partizan: Taksim halkındır gözaltılar serbest bırakılsın

1 Mayıs’ta Saraçhane’de gözaltına alınan okurlarının 3 gündür gözaltında tutulmasına tepki gösteren Partizan, “Yoldaşlarımız 1 Mayıs’ta kitleselleşen devrimci iradenin ta kendisidir. Kitlelerin devrimci iradesi yasaklanamaz, engellenemez. Devrimci yürüyüşümüz buna izin vermeyecektir” diyerek, gözaltıların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane’de bir araya gelerek Taksim’e yürümek isteyen Partizan okurlarına dönük polis saldırısı ve gözaltılara ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Partizan korteji Saraçhane Meydanına giriş yaparken İbrahim Kaypakkaya silüetli flamalar taşıdığı gerekçesiyle polisler korteje saldırmış, 17 Partizan okuru işkenceyle gözaltına alınmıştı. “Örgüt propagandası” yapmakla suçlanan Partizan okurları 3 gündür gözaltında tutuluyor.

Basın metnini okuyan Melisa Yılmaz, bu sene İstanbul’da 1 Mayıs’ı yine Taksim yasağıyla karşıladıklarını, Taksim’e çıkan tüm yolların kapatıldığını, Taksim’e çıkmak isteyen 210 kişinin ise gözaltına alındığını belirtti. Saraçhane’de toplanan Partizan kortejine dönük son dönemde sıkça yaşananlara benzer, özel bir saldırı gerçekleştiğini belirten Yılmaz, gözaltına alınan yoldaşlarıyla beraber Gençlik Komiteleri’nden 18 kişinin 3 gündür gözaltında tutulduğunu söyledi.

İktidarın fiili OHAL uygulamalarıyla işçi ve emekçilerin buluşmasının engellenmeye çalışıldığını dile getiren Yılmaz, binlerce kişinin Taksim’e yürümek üzere Saraçhane’de buluştuğunu kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Devlet Partizan kortejinin Taksim’e yürümek üzere Saraçhane’deki toplanma alanına girmesini dahi göze alamamıştır. Öyle ki kortejimiz alana girişte durdurulmuş, ‘Girmeniz yasak’ denilmiştir. Yoldaşlarımız, ellerinde Partizan yazılı ve komünist önder İbrahim Kaypakkaya silüetli flamalar varken saldırıya uğradılar. Belirtmekte fayda görüyoruz: Partizan’ın da İbrahim Kaypakkaya’nın da yasaklı olduğuna dair bir mahkeme kararı yoktur. Bu tamamen keyfi bir uygulamadır.”

Gözaltına alınan yoldaşlarının polis işkencesine maruz kaldığını, yoldaşlarından İbrahim Hakkı Eren’in parmağının çatladığını aktaran Yılmaz, Partizan okurlarının ana akım medya tarafından da “terörist” ilan edilerek hedef gösterildiğini belirtti. “Yoldaşlarımız 1 Mayıs’ta kitleselleşen devrimci iradenin ta kendisidir. Kitlelerin devrimci iradesi yasaklanamaz, engellenemez. Taksim iradesinin bastırılmasını amaçlayan bu gözaltılar daha güçlü bir iradenin gelişmesini asla engelleyemeyecektir. Devrimci yürüyüşümüz buna izin vermeyecektir. Saldırılar haklılığımızın göstergesidir, halkın iradesinden korkanların saldırısı beyhudedir” diyen Yılmaz, herkesi Partizan okurlarını ve 1 Mayıs’ı sahiplenmeye çağırdı. Yılmaz, 3 gündür gözaltında tutulan yoldaşlarının ve Gençlik Komiteleri’nden arkadaşlarının serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Ayrıca, basın açıklaması öncesinde 3 gündür gözaltında olan 17’si Partizan okuru, 18’i Gençlik Komiteleri üyesinin gözaltı sürelerinin 1 gün daha uzatıldığı öğrenildi.



Mayıs 2024
PSÇPCCP
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Daha Fazla Güncel Haberler