Bizimle iletişime geçin

Güncel

Özsavunma hakkını kullanan kadına 24 yıla kadar hapis talebi

Kendisine şiddet uygulayan boşanma aşamasındaki erkeği özsavunma uygulayarak öldüren Nuran Özdemir hakkında 24 yıla kadar hapis talep edildi.

İstanbul Eyüp’te 6 ay önce boşanma aşamasında olduğu Ahmet Özdemir’i ayrı yaşadığı eve gelip kendisine şiddet uygulaması üzerine özsavunma uygulayarak öldüren Nuran Özdemir’in tutuklu yargılandığı dava İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Nuran Özdemir hazır bulunurken, öldürülen erkeğin yakınları da yer aldı.

Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Nuran Özdemir’in “haksız bir eylemin meydana getirdiği şiddetli elemin etkisiyle elindeki bıçakla yaralaması üzerine maktül Ahmet Özdemir’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği” belirtildi. Savcı, Nuran’a “Haksız tahrik altında kasten eşi öldürme” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis talep etti.

Mütalaaya karşı sözü sorulan Nuran ise kasten öldürme suçlamasını kabul etmediğini belirterek “Boşanma aşamasındaki eşimin geleceğinden haberim yoktu. Niçin geldiğinden de haberim yoktu. Haberim olsaydı güzel güzel konuşup eve alırdım. Niye geldiğini bilmediğim için geldiğinde korktum. Aramızda boşanma davası olduğu için görüşmek istemiyordum. Maktül kapıya geldiğinde elimde bıçak yoktu. Kapıya vurdu, vurunca korktuk” dedi.

Ahmet Özdemir’in daha önce de kendisine şiddet uyguladığını belirten Nuran, şöyle devam etti: “Eşimin huyunu suyunu biliyordum. Olaydan bir ay önce de aynı tehdidi yapmıştı. Ayağıyla kapıya vuruyordu. ‘Aç çocuğumu göreceğim’ diyerek küfrediyordu. Telaşla bir anda bir şey yapmaz diye düşünerek kapıyı açtım. Kapıyı açınca ‘Hepimiz iyiyiz, evine git’ diye söyledim ancak maktül bağırmaya başladı. Yumruklarla saldırdı. Kapının ağzında itiştik. Kızım araya girdi, ‘Annemi öldüreceksin, yapma baba’ dedi. O ana kadar benim elimde bıçak yoktu. Kızım araya girmesi sırasında boşluk oluştu. Bu boşluktan istifade suça konu bıçağı aldım. Sonra ben yine darbelere maruz kaldım. Bıçağın maktüle denk geldiğini anlamadım. Ölmemek için kendimi savundum. O beni yere düşürseydi yemin ederim beni öldürecekti. Onun beni öldürmeyi aklına koyduğunu biliyorum. O kişiyi çok iyi tanıyorum. Gerçekten öldürmek istemedim. Çocuk için geldiğini bilseydim, konuşur anlaşır, annesini bile çağırırdım” dedi.

Nuran Özdemir, çocuklarının yalnız kaldığını belirterek tahliyesini talep etti. Avukatı da çocukların mağdur olmaması adına müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, kaçma şüphesi ve delilleri etkileme olanağının bulunmasını gerekçe göstererek Nuran Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler