Bizimle iletişime geçin

Güncel

ODTÜ Onur Komitesi: Yaşamın her alanında varlığımızı sürdürmekte, direnmekte ve başkaldırmakta ısrarcıyız

11. ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı ve gözaltılara ilişkin açıklama yapan ODTÜ Onur Komitesi, “Homofobiye, transfobiye ve şiddete karşı aynı irade ve kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

ODTÜ Onur Haftası Komitesi, 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, 17 Mayıs Derneği, Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (KAOS GL), Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği, Pembe Hayat ve Ünikuir Dernekleri temsilcileri katıldı. 

ODTÜ Onur Yürüyüşü Komitesi adına basın açıklamasını gözaltına alınan öğrencilerden Ilgaz Kekeç okudu.

AKP desteği ile Meclis’e giren Yeniden Refah ve Hür Dava Partisi gibi İslamcı, kadın düşmanı ve LGBTİ+ fobik partilerin politikalarına karşı alanları terk etmeyeceklerini vurgulayan Kekeç, “Dün düzenlediğimiz ODTÜ Onur Yürüyüşü’müze dair kayyum rektör Verşan Kök tarafından atılan e-posta ve polise yaptığı çağrı ile ODTÜ kampüsü adeta Ankara Emniyeti’nin işgaline uğramıştır. ODTÜ Kayyum rektörlüğü ve İç Hizmetler’in işkenceci polislerle iş birliği ve arkadaşlarımızı hedef göstermesiyle arkadaşlarımız işkenceye uğramıştır. Polis ‘rektörünüz çağırdıysa ben de gelirim’ diyerek Kayyum Verşan Kök’ün bizi açıkça hedef gösterdiğini ortaya koymuştur. Yürüyüşün başlamasına 45 dakika kala ODTÜ Kütüphanesi önündeki alana Mukadder Kardiyen’in öncülük ettiği onlarca sivil polis ve yüzlerce çevik kuvvet polis ile adeta baskın gerçekleştiriyormuş gibi saldırıda bulunuldu. Tehditlere karşı çıkan öğrenciler darp edilerek yaka paça gözaltına alındı” diye konuştu.

Onur Yürüyüşü’nün sona ermesinin ardından alandan çıkan LGBTİ+’ların hedef gösterilerek gözaltına alındıklarını belirten Kekeç, şunları kaydetti: “İşkence gören bazı arkadaşlarımız kafa travması geçirirken, bazı arkadaşlarımız da fiziken yaralandılar. Son ifadeler ve sevklerin tamamlanmasının ardından gece 02.30 sularında arkadaşlarımız hastaneden serbest bırakıldı. Yaşamın her alanında varlığımızı sürdürmekte, direnmekte ve başkaldırmakta ısrarcıyız. Homofobiye, transfobiye ve şiddete karşı aynı irade ve kararlılıkla mücadele edeceğiz.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler