Bizimle iletişime geçin

Güncel

İzmir Barosundan sansür genelgesine tepki: Halka huzur verin

İzmir Barosu’nun “Basın Yayım ve Faaliyetleri” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle ilgili yaptığı açıklamada “Anayasa ve uluslararası sözleşmeler ile korunan düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkı gibi temel hak ve özgürlükler genelgelerle sınırlandırılamaz.”denildi.

İzmir Barosu, basın yayın organlarına sansürün önünü açan 2022/1 sayılı Basın ve Yayım Faaliyetleri” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne ilişkin açıklama yaptı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Genelge’nin  “sansür, düşünce ve ifade özgürlüğüne müdahaleyi barındırdığı” vurgulandı ve şöyle denildi:

“Anayasa ve uluslararası sözleşmeler ile korunan düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkı gibi temel hak ve özgürlükler genelgelerle sınırlandırılamaz.

“Bu anlamda normlar hiyerarşisine aykırı olan söz konusu genelge yok hükmündedir. Öte yandan hukuki belirlilik ve hukuki güvenlik ilkesine de aykırı olan genelge; uygulayıcıların keyfi davranışlarını mümkün kılabilecek, muğlak ve çok tehlikeli bir metindir.

“Dijital kitle iletişim araçları kullanan alternatif medya kanallarına, sosyal medyaya ve yurttaş gazeteciliğine yönelik sansür uygulamaları ve yasal düzenlemeler ile bu alanı da kontrolü altına alıp susturmayı hayal etmektedir. Temel amaç, toplumun farklı kesimlerinin haklı ve meşru taleplerinin yüksek sesle dile getirilmesini engellemek, sansürlemektir.”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler