Bizimle iletişime geçin

Güncel

İstanbul’da Gece Yanıker isimli trans kadın katledildi

İstanbul’da Gece Yanıker adlı trans kadın ismi öğrenilemeyen bir erkek tarafından katledildi.

Kendisinden bir süredir haber alınamayan trans kadın Gece Yanıker, bir erkek tarafından katledildi. İstanbul’da yaşayan 23 yaşındaki Yanıker’in katledildiğini, LGBTİ+ aktivisti arkadaşı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Üyesi İris Mozalar duyurdu.

Yanıker’in yasal prosedür gereği kimliği hâlâ tespit edilmese de arkadaşları, bianet’e ölüm haberinin kesin olduğunu aktardı.

“Aklınıza mıh gibi kazıyın Gece’yi”

Mozalar, dün (13 Haziran) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Trans kadın arkadaşımız Gece Yanıker cinayete kurban gitti, bir erkek tarafından öldürüldü. Fail erkek 23 yaşında bir kadını, Gece’yi öldürdü. Aklınıza mıh gibi kazıyın Gece’yi. Birkaç gündür haber alamıyorduk, sabaha karşı öldürüldüğüyle ilgili söylentiler duyduk, bugün savcılığa kayıp ihbarında bulunduk. Az önce de gerçekten öldürüldüğünü öğrendik. Trans cinayetleri politiktir demekten çok yorulduk ama trans cinayetleri politiktir.”

Cinayete dair açıklama yapan Eskişehir Onur Haftası Komitesi ise “Bu cinayetin sorumlusu trans+’ları hedef gösteren, LGBTİ+fobiyi büyüten saray faşizmidir. Gece Yanıker’in katili ve diğer bütün transların katilleri aramızda dolaşıyor. Gece’ye sözümüz mücadelemizi büyüteceğiz, bir kişi daha eksilmeyeceğiz,” dedi.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler