Bizimle iletişime geçin

Dünya

İsrail, Refah kentinde “tahliye operasyonu”na hazırlanıyor

İsrail ordusu, Refah’ın doğusuna attığı broşürlerle bölge halkının evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

Gazze’de 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah’ı karadan işgal etmek isteyen İsrail, insani felaket uyarılarına rağmen, bölgeyi “Hamas’ın son kalesi” olarak nitelendirerek saldırıda ısrar ediyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’nin kuzey ve orta kesimine yönelik yoğun hava saldırısı ve karadan işgali sonucunda Filistinliler güneydeki Refah kentine göç etmeye zorlandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin, “sınırlı harekat kapsamında” tahliye edilmeye başlandığını açıkladı. İsrail devlet televizyonu ve Ordu Radyosu’na yansıyan haberlerde, İsrail’in kara harekatı başlatmayı planladığı güneydeki Refah kentini tahliye etmeye başladığı aktarıldı. Refah’ın tahliyesinin ne zaman tamamlanacağına dair zaman vermeyen İsrail, harekat kapsamında değerlendirme yapılacağını belirtti.

Reuters’ın haberine göre de, İsrail ordusu “sınırlı kapsamlı” operasyonun parçası olarak Refah’ın tahliye edileceğini bildirdi. İsrail, Refah’ın tahliyesi kapsamında kentten 100 bin kişiyi tahliye etmelerinin gerekeceğini tahmin ettiklerini bildirdi. Reuters’a konuşan görgü tanıkları da İsrail’in tahliye emirlerinin iletildiği bazı ailelerin, Gazze Şeridi’nin güneyi ve Mısır sınırında yer alan Refah kentinin doğusundan ayrılmaya başladığını aktardı.

İsrail ordusu daha önce Refah’a yönelik operasyonun hazırlıklarını tamamladığını duyurmuştu.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Dünya Haberler