Bizimle iletişime geçin

Güncel

İskenderun’da demir çelik fabrikasında patlama meydana geldi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan demir çelik fabrikasında patlama yaşandı. Olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) fırınlarında patlama medyada geldi. Patlamanın ardından fabrikadan dumanlar yükselirken, çıkan yangına İSDEMİR’in itfaiye ekipleri ile işçiler müdahale etti. Olayla ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, bugün saat 14:40 sularında yaşanan olayda, İSDEMİR fırınında henüz bilinmeyen bir sebeple patlama yaşandı. Şiddetli patlama sonrası gökyüzüne dumanlar yükselirken, sarsıntı yakın çevreden de hissedildi. Patlama sonrası bölgeye itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

Hatay Valiliği,İSDEMİR’deki patlamanın ardından çıkan yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışması yapıldığını bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

“İlk değerlendirmelere göre İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nın 4’üncü yüksek fırınında sıcak metalin suyla temasıyla meydana gelen patlama sonucunda yangın söndürme cihazlarının otomatik olarak çalışması neticesinde, havada yüksek miktarda buhar ve duman oluşmuştur. Olayda yaralanan ya da ölen vatandaşımız yoktur. Yangın söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. “

İSDEMİR tarafından yapılan açıklamada ise, “İSDEMİR yüksek fırında su kaçağının sıcak metale temas etmesi nedeniyle gerçekleşen patlamada hiçbir çalışanımız zarar görmemiştir. Gerekli önlemler alınmış olup, kısa süre içerisinde normal çalışma şartlarına dönülmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi. 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler