Bizimle iletişime geçin

Güncel

HDP’den Mardin Derik’te yaşanan kazaya ilişkin açıklama: Cengiz Holding ölüm saçmaya devam ediyor

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Cengiz Holding’in yıllardır Mardin’de ölüm saçtığını belirterek “Cengiz Holding’in Eti Bakır Tesisi Mardin’de yıllardır ölüm saçıyor. Doğayı katlederek ölüm saçıyor, yük gönderdiği TIR’larıyla ölüm saçıyor. İpek yolunun kullanım biçimi, TIR’larının kontrolsüz olması ile ölüm saçıyor” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün (20 Ağustos) Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen ve 20 kişi yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan kazayla ilgili açıklama yaptı.

HDP Derik İlçe Örgütü’nde açıklama yapan HDP heyeti, kazada ihmaller olduğunu belirtti.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Cengiz Holding’in Eti Bakır Tesisi Mardin’de yıllardır ölüm saçıyor. Doğayı katlederek ölüm saçıyor, yük gönderdiği TIR’larıyla ölüm saçıyor. İpek yolunun kullanım biçimi, TIR’larının kontrolsüz olması ile ölüm saçıyor. Derik halkı ve Mazıdağı halkı da çok iyi biliyor” dedi.

“Kaza oldu, yol kapatılmadı”

 “Katliamın asıl sebebi, aylardır bitmeyen yol yapım çalışması” diyen Günay, şöyle devam etti: “Düşünün bir ana cadde, İpek Yolu’nun ana caddesi TIR’ların vızır vızır geçtiği tek şerit üzerinden çift yönlü götürülüyor. Bugün hepimiz olay yerinden geçerken gördük, iki kaza gerçekleştiriliyor ama yol kapatılmıyor.

“Bugün sabahtan beri yol açılmış kazanın olduğu şerit trafiğe kapatılmış, yani dün zamanında tedbir alınsaydı, zamanında yol trafiğe kapatılsaydı, bu katliam gerçekleşmeyecekti. İki kaza arasında 20 dakikalık bir zaman dilimi var.

“Tedbir alınsaydı, TIR’lar kontrol edilmiş olsaydı, yük tonajları kontrol edilseydi, bunlar gerçekleşmeyecekti. Öyle benim taşeron firmalarımdır, benim müşterilerimin sorumluluğudur diyerek, Cengiz Holding bu sorumluluktan kurtulamaz.

 “Kazanın sorumlusu Cengiz Holding”

 “Cengiz Holding sırtını iktidara dayamış, her türlü doğa katliamını ve can kaybını kendisinde hak görüyor. O yükleri taşıyan kamyonlar ve TIR, güçlerini iktidardan alarak katliamları gerçekleştiriyorlar. İşin savunması çok basit bizler müşterimize verdik dolayısıyla sorumlu değiliz. Sizler bu sorumluluğun başısınız. 21 canın katli, Cengiz Holding’in elindedir.

“Mardin’de yaşanan doğa katliamı, Eti Bakır Tesislerinden kaynaklanıyor. Katliamların sebeplerinden biri taşınan fosfatın yola dökülmesi ve oluşan kaygan zeminden bahsediliyor. Eti Bakır’dan alınan fosfat ile gerçekleşiyor. Biz açıklama yaptık, sorumluluk müşterilerimizdedir diyerek, bu işten kurtulamazlar. Derik’te sorumsuzluğun yöntemi bizler müşterilere verdik sorumluluk onlardır diyorlar.

 “TIR’ların yükleri kontrol ediliyor mu?”

“O TIR’ların yükleri kontrol ediliyor mu, yükü sizden alıyorlar. Sorumluluk size ait. Tonajı aşmış bir tıra yük vermiyoruz derseniz müşteriniz ne diyecek. Siz, fren bakımı yapılmamış bozuk bir tıra yük vermiyoruz derseniz müşterileriniz ne yapacak.

“Gerekli kontrol yapılmıyor, iş güvenliği yol güvenliği böyle bir şeydir. İşte klasik bir 5 çete klasiği. Arkalarında iktidar var, istedikleri gibi insanlara katliam gibi katliamı gerçekleştirebilirler. Herkes failin ve sebebin kim olduğunu biliyor.”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler